Wie is STAN?

Trefpunt STAN is een vereniging voor personen of gezinnen die leven met een verSTANdelijke handicap.

We bieden duidelijke informatie en gaan mee op zoek naar de geschikte ondersteuning voor zowel de persoon met een verstandelijke beperking, als het gezin. Daarnaast organiseren we over heel Vlaanderen (virtuele) interessante infosessies, boeiende lezingen en leuke activiteiten.

Trefpunt STAN is tezelfdertijd een vangnet en een springplank. Een vangnet voor mensen die het - even - moeilijk hebben of nergens terechtkunnen met hun vragen. Een springplank om als een sterkere en beter geïnformeerde gebruiker in het leven te staan.

 • GiPSo ondersteunt je bij de opstart van een eigen initiatief.
 • Zoom vzw helpt je op weg bij de besteding van je persoonsvolgend budget. Wil je op de hoogte gehouden worden van alle nieuws over het persoonlijke-assistentiebudget en persoonsvolgend budget? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Zoom vzw: http://www.zoomvzw.be/nieuwsbrief

Blog

 1. Algemeen - 26/01/2022

  Gezocht: mantelzorgers voor studie 'veerkracht bij ouders van een kind met een verstandelijke handicap'

  Laura Storme zoekt in het kader van haar masterproef aan de UGent ouders die zich willen laten interviewen.
 2. Getuigenis - 18/01/2022

  Vrijwilliger in de kijker: Evi Serron

  STAN steunt op een stevige basis van enthousiaste vrijwilligers. Maak kennis met de  kersverse voorzitter van STAN Tienen.
 3. GiPSo - 18/01/2022

  Hoe begin je als oudergroep aan een woonproject?

  Bob Hendrikx vertelt over Het Vriendenhuis, een thuis voor jongvolwassenen met een verstandelijke handicap.
 4. Algemeen - 20/12/2021

  Stem voor STAN-bestuurslid Paule

  Paule Cottigny is genomineerd voor 'de Krak van Alveringem'. Deze geëngageerde zeventiger verlegde bakens voor mensen met een verstandelijke handicap en verdient de titel met verve. Hier lees je hoe je voor haar kan stemmen.
 5. 2/12/2021

  Neem deel aan het onderzoek over de wachtlijsten

  Sta je op de wachtlijst? Help Vanessa Desante bij het onderzoek voor haar masterproef. Ze wil daarin een zicht krijgen op de authentieke ervaringen van ouders en mantelzorgers tijdens het wachten op persoonsvolgende financiering voor hun volwassen kind met een beperking. 
 6. 2/12/2021

  Gezocht: Deelnemers onderzoek om de kwaliteit van het leven van personen met chronische zorgnoden te verbeteren

  Het project kadert in een grootste Europese studie 'Unic' genaamd. Er worden deelnemers gezocht voor het - begeleid - uittesten van een 'Quality Monitoring Tool', bedoeld om de zwaktes en sterktes van het persoonsvolgende financieringssysteem aan te duiden.

Activiteiten in jouw buurt

STAN organiseert over heel het land interessante infosessies, boeiende lezingen en leuke activiteiten.
Hier kom je te weten wat onze lokale groepen voor jou in petto hebben.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.