Algemeen - 21 december 2022 om 11:30 - door Nica Broucke - 0 reacties

Haal een glazen 'ijspeertje' in huis (en steun STAN)!

In de kerstboom, ials tafeldecoratie of om de kinderkamer mee op te vrolijken... deze artisanale, glazen beertjes brengen warmte en vrolijkheid in huis.

Ja, je leest het goed: dit zijn ijsPeren, met een p!* Bijzondere creaturen in wit en zwart glas van ongeveer 15 cm hoog en 8 cm breed. Ze worden met veel liefde en precisie gemaakt door Birgit Verplancke een ambachtelijke glasbewerker uit Brugge, die gespecialiseerd is in de constructie en restauratie van glasramen en andere glascreaties.

(*)Het woord ‘Ijspeer’ bestaat echt. In de editie van 1893 van Van Dale wordt de ijspeer omschreven als ‘zeldzame winterpeer’.

De STAN-'framily' 

Speciaal voor STAN maakte ze een ‘framily’ van bijzondere peertjes die allemaal uniek zijn en hun eigen karakter en vorm hebben.

Hun namen werden niet zomaar gekozen, ze refereren naar echte mensen:

Stan is een ijspeer pur sang, met grijze oren. Bart is een ijspeer met grijs haar en grijze oren. Stefan is een ijspeer met grijs haar en roze oren en Leen is onze ijspeer met roze oren. Net zoals mensen verschillend zijn, zijn onze ijsperen dat ook. Je kiest zelf de ijspeer die je het meest aanspreekt. Of de hele framily, kan ook.

20221111_163119

Bestel nu je ijspeer

 

De ijspeer wordt verkocht aan 15 € inclusief btw. De productiekosten bedragen 11 € en 4 €, de winst, gaat integraal naar Trefpunt STAN. Bestel je ijspeer per email hallo@birgitverplancke.be, telefoon 0475/380 146 of via deze link. We zorgen er dan voor dat je glazen vriendjes binnen de week vanuit Brugge in een postpakket naar jou worden verzonden.

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd