Algemeen - 5 juli 2024 om 16:58 - door Nica Broucke - 0 reacties

Oproep - neem deel aan de actie Recht op Ondersteuning in Kortrijk

Ze zullen de gekooide Vlaamse leeuwen met handicap niet temmen! De Actiegroep Recht op Ondersteuning is op woensdag 10 juli om 17u aanwezig bij de herdenkingsplechtigheid aan het Groeningepark in Kortrijk en we roepen op om hen massaal te komen steunen.

Mensen van de Actiegroep Recht op Ondersteuning zullen spandoeken vasthouden met daarop de opschriften “Wij hebben NU recht op ondersteuning” en “20.000 personen met een handicap staan op de wachtlijst voor een budget voor ondersteuning”.

De actievoerders willen de aanwezige politici en onderhandelaars voor een nieuwe Vlaamse regering hiermee oproepen om het recht op ondersteuning te respecteren. Youri Devlaminck: Dat personen met een handicap tot 20 jaar moeten wachten op een budget voor ondersteuning is een grote schande voor Vlaanderen. Ze worden behandeld als tweederangsburgers want zonder ondersteuning kunnen ze niet volwaardig meedoen aan de samenleving noch menswaardig leven. We vragen een echt recht op ondersteuning. Na een erkenning door de overheid dat je een budget van het VAPH voor ondersteuning nodig hebt, moet je het ook meteen krijgen. En niet jaren lang op een wachtlijst terecht komen.”

Dit is al de 8ste actie op 10 maanden tijd van de actiegroep. De actievoerders verzamelen om 17.00u aan het Groeningemonument en zullen gedurende het hele evenement aanwezig zijn. Hieronder vind je de route die gevolgd wordt.

Route Kortrijk 10 juli

Wil je graag deelnemen? De Stad Kortrijk vraagt om aanwezigheid te bevestigen via https://www.kortrijk.be/formulieren/guldensporenviering

Adres Groeningemonument:  Groeningelaan 58, 8500 Kortrijk https://maps.app.goo.gl/QrUAxfMnYUNhzFWy7

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd