Nieuwsbrief 04 april 2022

Een streepje zon, een fris boeket: STAN wenst jullie een mooie lente

Deze lentefoto werd genomen op de Holdamhoeve, een be-leefboerderij in Sint-Gillis-Waas. Je leest meer over deze bijzondere plek in het STAN-magazine dat volgende week bij onze leden in de bus valt.

STAN informeert

Prijs van de arbeid - Integratie tegemoetkoming 

Goed nieuws voor de personen met een handicap die een integratietegemoetkoming (IT) ontvangen. De verdiengrens is opgetrokken, zowel voor een arbeidsinkomen als voor een vervangingsinkomen. Lees hier de details. 

 

Enquête City H@ndi bij gemeenten 

Hoe is het onthaal van personen met een handicap georganiseerd in jouw gemeente? De directie-generaal Personen met een Handicap deed hier onderzoek naar in het kader van het City H@ndi project. Lees hier de resultaten. 

 

Rapport vertoont blinde vlek

In het rapport ‘Maatschappelijke positie en participatie van personen met een handicap’ geeft Statistiek Vlaanderen aan dat de maatschappelijke positie en participatie van personen met een handicap duidelijk minder goed is dan die van personen zonderhandicap.

Opvallend is wel de blinde vlek die wordt benoemd. Bepaalde groepen blijven namelijk buiten beeld, zoals personen met ernstige beperkingen die verblijven in voorzieningen, mensen met een verstandelijke beperking of bepaalde specifieke fysieke beperkingen. Laat dat nu precies zijn waar STAN voor staat:  Onze kerndoelstellingen bestaan erin personen met een verstandelijke handicap recht te geven op alles wat een andere burger ook heeft. We werken graag mee aan het wegwerken van deze blinde vlek. #SamenSTAN 

 

Mondmaskerplicht in zorginstellingen 

De meeste coronamaatregelen zijn vervallen, aangezien ons land zich nu in code geel bevindt op de coronabarometer. Wel bestaat er nog steeds een mondmaskerplicht in zorginstellingen voor iedere persoon vanaf 12 jaar en ouder.  

21 april STAN webinar: Wonen - samen sta je sterk


Hoe wil jij later wonen? Met welke mensen zou je graag samenwonen? Als (ouder van een) persoon met een handicap kun je je allerlei vragen stellen over de toekomst. Trefpunt STAN wil deelnemers aan haar woonwebinars inspireren en ideeën aanreiken wat betreft de verschillende woonmogelijkheden die er zijn.

Lees verder en schrijf je hier in

FotoLiesvanUrk(STAN).jpg

Heb je een specifieke vraag of bijkomende inlichtingen nodig? Neem dan contact op met Lies via telefoonnummer 02//897 33 90 of mail lies.vanurk@trefpuntstan.be.

STAN varia

Neem deel aan de loopwedstrijd Damme-Brugge-Damme en steun STAN Brugge


Op 24 april - opgelet! inschrijven tot 7 april.
Voor G-sporters is er een G-run van 2 km met mooie prijzen en een medaille voor iedereen.

Lees verder

 

Ervaringsdeskundigen gezocht 

Onderzoekers aan de KULeuven, UGent en Hogeschool Gent zoeken naar ervaringsdeskundigen die ze mogen interviewen. Wil jij hen helpen om een betere wereld voor mensen met een verstandelijke handicap te realiseren? Lees hier meer.  

 

Shop, Trooper en steun STAN

Wist je al dat je ons kan steunen via Trooper terwijl je boodschappen doet bij Delhaize of iets online bestelt? Heel simpel! Klik hier voor meer informatie.

 

Gezocht: Brussen die willen meewerken aan een studie


Jenthe Van Den Bossche en Femke Jacobs zijn studenten ergotherapie aan de Hogeschool Gent. Voor hun bachelor zijn ze op zoek naar broers en zussen van personen met een matige tot ernstige verstandelijke handicap die hun ervaringen willen delen rond communicatie.

Lees verder

STAN zoekt...

... een directeur/coördinator (M/V/X)


Neem jij de uitdaging aan om een nieuw elan te geven aan STAN Trefpunt Verstandelijke Handicap vzw, een vaste speler in een sterk evoluerend landschap? Lees dan verder.

Lees verder

... een vrijwilliger met grafisch talent

We zijn momenteel op zoek naar een grafisch ontwerper met kennis van Indesign die zich enkele uren per maand kan vrijmaken voor het grafisch aantrekkelijk maken van onze communicatie. Interesse of meer weten? Mail naar nica.broucke@trefpuntstan.be 

 

steun stan

Al meer dan 60 jaar zet STAN Trefpunt Verstandelijke Handicap zich in voor mensen met een - enkelvoudige of meervoudige - verstandelijke handicap. 

Steun STAN en vraag je bank om maandelijks een vast bedrag (domiciliëring) op het rekeningnummer BE52 0018 9476 9809 van STAN Trefpunt Verstandelijke Handicap over te maken. 

Onze vzw krijgt geen subsidies en kan zonder giften zijn taak van steunpunt voor mensen met een verstandelijke handicap niet voldoende uitvoeren. 

Hartelijk dank!

 

02 897 33 90
hallo@trefpuntstan.be | trefpuntstan.be