STAN ACTUEEL
• Antwoord minister Beke op onze vraag

Deze morgen kregen wij bij STAN onderstaande communicatie in onze mailbox, afkomstig van Minister Beke. We willen jullie deze niet onthouden:

Beste, 

Vanuit het kabinet gaven we u reeds aan dat de mogelijkheden voor vaccinatie van gebruikers en personeel van niet-residentiele settings bekeken werden. Het was daarbij van belang om te bekijken welke verschuiving dit teweegbracht op de timing van de vaccinatie van de 65+‘ers. We zijn bijkomend ook nog afhankelijk van de tijdige aanlevering van de nodige vaccins. Op basis van deze beide factoren besloot de taskforce dat de focus van de vaccinatiefase voor collectieve voorzieningen in eerste fase gericht blijft op de gebruikers van de residentiële voorzieningen en personeel dat contact heeft met deze residentiële gebruikers. Ook bij de andere collectiviteiten blijven we dezelfde strategie hanteren.

Ik begrijp dat deze boodschap moeilijk ligt. Maar dat betekent niet dat we hen nu vergeten. Integendeel, we zoeken naar oplossingen.

U geeft ook aan dat de communicatie vanuit het VAPH niet steeds duidelijk is. Ik geef de boodschap ook aan hen nog door. Het is immers van groot belang dat hieromtrent geen misverstanden bestaan.

De gebruikers van dagcentra, personen die ondersteuning krijgen voor zelfstandig wonen en gebruik maken van mobiele en ambulante diensten die niet residentieel verblijven, zullen nu niet mee gevaccineerd worden in de collectiviteiten. We bekijken momenteel nog hoe deze personen het best bereikt kunnen worden voor vaccinatie. We houden hierbij ook rekening met uw bezorgdheden die we ook delen. Het is van belang dat vaccinatie voor deze personen met een handicap gebeurt op een plaats waar ze zich goed voelen. Het is zowel voor hen als voor ons van belang dat zoveel mensen zich laten vaccineren. Enkel op deze manier kunnen we sneller naar versoepelingen voor de sector.

Een mogelijke piste, buiten de vaccinatiestrategie voor de algemene bevolking, is bijvoorbeeld vaccinatie door mobiele teams die langskomen bij de zorgaanbieder. We onderzoeken hier de mogelijkheden en hopen snel duidelijkheid te kunnen brengen. Indien u nog opmerkingen of suggesties heeft rond de verdere uitrol van de vaccinatie kan u deze ook steeds bezorgen aan ons en het VAPH.

 Hartelijke groeten,

Wouter Beke

Ken je mensen die deze boodschap zou kunnen interesseren? Stuur deze mail gerust door. 

Heb je hierover nog opmerkingen of suggesties? 

02 897 33 90
hallo@trefpuntstan.be | trefpuntstan.be

   
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid