NIEUWSBRIEF 23 april

STAN opinie - 'Iedereen Kevin'

STAN actueel - Een bomm(etje) onder het zorg
budget?

STAN Webinar - Zorgvolmacht en bewindvoering (28/4)

STAN informeert
• Nieuwe regeling Budgetbepaling Persoonsvolgend Budget
• Zorgtoeslag en inkomensvervangende of integratietegemoetkoming combineren is niet meer mogelijk
• Hoe je vervoerkosten betaalbaar houden
• Notaris nodig? STAN helpt je graag


STAN nieuws(jes)
• STAN nodigt je uit op het DisABILITY Film Festival Leuven
• Kom ons bezoeken in de Bib Leuven

STAN Opinie 'Iedereen Kevin'

STAN-Coördinator Dries Fonteyn kroop in zijn pen naar aanleiding van de zinloze agressie tegen Kevin. Hij houdt een pleidooi voor meer inclusie. 

STAN actueel: Een bom(metje) onder het zorgbudget?

De arbeidsrechter in Ieper gaf 27 ouders gelijk in hun klacht tegen het VAPH: de daling van hun zorgbudget is onredelijk. Het vonnis van de arbeidsrechtbank is belangrijk, vindt Johan Van Holderbeke, voorzitter van STAN Gent-Eeklo.

STAN Webinar: Zorgvolmacht en bewindvoering

WOENSDAG 28 APRIL 2021 VAN 19:30 UUR TOT 21:30 UUR

Zodra je kind 18 wordt, heeft het bepaalde rechten en plichten. Als ouder zit je dan met vele vragen over hoe het verder moet.

Lentefuif.jpg

STAN Informeert

• Nieuwe regeling Budgetbepaling Persoonsvolgend Budget: wat verandert er?

• Combineren zorgtoeslag en inkomensvervangende of integratietegemoetkoming niet meer mogelijk: wat nu?

markus-spiske-N_TFAu9gtf0-unsplash.jpeg

• Betaling vervoerskosten

Vanaf nu heb je als budgethouder ruimere mogelijkheden om de vervoerskosten te betalen aan de voorziening (vergunde zorgaanbieder). De voorziening kan vervoer nog steeds aanrekenen als woon- en leefkosten, maar als je ruimte hebt binnen je persoonsvolgend budget kun je daarmee via een vervoersovereenkomst een groot deel van de kosten betalen.

Het betaalbaar houden van de vervoerskosten kan een hele puzzel zijn. Bijstandsorganisatie Zoom helpt je graag om de verschillende mogelijkheden te bekijken.

• Ledenvoordelen Notarissen

Ouders van een kind met een handicap maken zich vaak zorgen over de toekomst. Wie zal er voor hun kind zorgen als hen iets overkomt? Of als ze te oud worden om zelf de zorg te dragen? Hoe kunnen ze zich zo goed mogelijk voorbereiden? Een bezoek aan de notaris is een goed begin om antwoorden te krijgen. Stap je niet zo makkelijk bij een notaris binnen, weet je niet meteen waar je terecht kunt? Leden van STAN kunnen een beroep doen op onze service om je in contact te brengen met een notaris in jouw provincie. Een eerste gesprek met een notaris is gratis, maar zodra er dingen vastgelegd moeten worden in een akte zijn er kosten aan verbonden. 

Wil je meer weten over dit ledenvoordeel of heb je een andere vraag? Lies van Urk van het kenniscentrum staat voor je klaar:contacteer haar via lies.vanurk@trefpuntstan.be  of bel 02/897.33.90

FotoLiesvanUrk(STAN).jpg

STAN nieuws(jes)

• KIJKTIP: DisABILITY Film Festival Leuven

Van 3 tot 8 mei vindt in Leuven het DisABILITY Filmfestival plaats. Op het programma staan 11 films en documentaires met personen met een handicap in de hoofdrol.

Don't worry he won't go far on foot

STAN is gastheer van één daarvan: 'Don't Worry, He Won't Get Far On Foot' van de Amerikaanse regisseur Gus Van Sant. Dit waargebeurde verhaal over cartoonist John Callahan die na een auto-ongeluk verlamd is geraakt en zijn leven terug op de rails probeert te krijgen, is op donderdag 6 mei te zien.

Ben je er graag bij, zorg dan dat je zeker op tijd jouw tickets reserveert. De toegang tot het festival is gratis, maar reservatie is verplicht. Omwille van de Coronacrisis worden de films dit jaar live gestreamd.

Tijdens het filmfestival vind je STAN-stafleden Ingrid Maes en Lies van Urk in de Bib Tweebronnen van Leuven waar een taboedoorbrekende expo over humor en handicap loopt (met cartoons van de hogergenoemde John Callahan en een reeks andere cartoonisten waaronder ZaZa die deze ''t Is om mee te doen aan "Blind Date" jufffrouw' maakte) en een stand met boeken over verstandelijke handicap te vinden is.

Khakhachvili.Zaza-blinddate.jpg

STEUN STAN 

STAN krijgt geen subsidies, we zijn voor onze werking dus helemaal afhankelijk van onze leden en van giften. Giften zijn meer dan welkom op het rekeningnummer BE52.0018.9476.9809. Vermeld in de mededeling 'gift + je naam en emailadres', zo kunnen we je een fiscaal attest opsturen. Hartelijk dank.

02 897 33 90
hallo@trefpuntstan.be | trefpuntstan.be

   
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid