nieuwsbrief 20 juni 2022

De vakantie komt in zicht, tijd om de batterijen weer op te laden. STAN geeft een aantal tips waar je ontspanning kunt vinden.

Dag van de Mantelzorg

Op donderdag 23 juni is het de Dag van de Mantelzorg. Er worden die dag heel wat lokale activiteiten georganiseerd voor mantelzorgers. Even een momentje pakken om te ontspannen? Bekijk hier welke activiteiten je in jouw buurt kunt bijwonen.

Rock voor Specials

De 25e editie van Rock voor Specials komt eraan. Op woensdag 29 en donderdag 30 juni kun je genieten van toffe optredens. Wil je nog inschrijven, wees er snel bij. Je kunt alleen nog telefonisch tickets bestellen. Kom zeker langs bij de tent van STAN Brugge waar je onder andere een heuse manicure kunt krijgen. Meer informatie over het programma vind je hier.

STAN NIEUWS

Zorgtoeslag

Kinderen met een extra ondersteuningsnood kunnen een zorgtoeslag ontvangen via het Groeipakket. Vandaag de dag is echter de wachttijd tussen aanvraag en goedkeuring gemiddeld 300 dagen. Een vereenvoudigde procedure moet hier verandering in brengen. Lees hier de uitleg van minister Crevits. Wil je een reactie geven, mail naar hallo@trefpuntstan.be.

Terugblik 2021

Het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) blikt terug op 2021 aan de hand van een aantal cijfers. Lees hier het verslag.

Vragenlijsten DG HAN

De Directie-generaal Personen met een Handicap (DG HAN) heeft je hulp nodig. Ten eerste wil ze haar communicatie met burgers verbeteren. Vul deze enquête in en laat weten hoe jij wilt dat deze dienst met jou communiceert.

Ten tweede doet ze onderzoek naar de toegankelijkheid van haar onthaalcentra. Personen met een handicap kunnen voor de evaluatie van hun handicap terecht bij de 11 regionale centra van de DG Handicap. Om nu te weten of deze centra toegankelijk zijn voor iedereen willen ze graag jouw mening horen. Vul deze vragenlijst in.

STAN INFO

Veelgestelde vragen

Ouders zitten vaak met de meest uiteenlopende vragen. Stafmedewerker Lies van Urk zoekt steeds naar de antwoorden en deelt deze graag met jullie.

Lees verder
Webinars ZOOM

Bijstandsorganisatie Zoom vzw vertelt jullie alles over de opstart en de besteding van een persoonlijke assistentie en persoonsvolgend budget. Meer details over data en inschrijven vind je hier.

Lees verder

STEUN STAN

Wist je al dat je ons kan steunen via Trooper terwijl je boodschappen doet bij Delhaize of iets online bestelt? Heel simpel! Klik hier voor meer informatie.

WORD LID VAN STAN

Word lid van STAN en geniet van onze voordelen.

02 897 33 90
hallo@trefpuntstan.be | trefpuntstan.be

   
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid