NIEUWSBRIEF 21 mei

STAN informeert
• Zorgvolmacht en bewindvoering, hoe werkt het?
• Recht op gratis bijstand: schakel professionals in voor het besteden van je PVB
• Zelf een plek creeëren voor je kind? GiPSo helpt je bij het opstarten van kleinschalige woon- of dagbestedingsprojecten

STAN activiteiten
• Pajottenland organiseert een take-away- spaghettifestijn op 19/06
• STAN Antwerpen bezoekt de Zoo op 24/07
• Er is nog plaats voor 1 gezin voor de groepsreis naar Kreta (oktober).

Word lid van STAN en geniet van talrijke voordelen

STAN wenst julie een fijn en mooi Pinksterweekend. Wandeltip: het Snoezelbos in Zonhoven. Hier lees je er meer over.

STAN informeert  

• Alles over zorgvolmacht en bewindvoering 

Op 28 april vond onder grote belangstelling onze STAN-webinar over zorgvolmacht en bewindvoering plaats. Een greep uit de reacties:

- 'Ik vond het een heel goed initiatief. Onze zoon wordt in de zomer 18 en hoewel hij goed omkaderd wordt, hadden we nog heel weinig concrete informatie over de (aanvraag) van de bewindvoering.'

- 'Heel interessant, ik heb veel bijgeleerd'

- 'Veel beter dan zelf op internet lezen'

Als lid van STAN kun je dit webinar herbeluisteren via onze website (inloggen vereist). Ook in ons volgende STAN magazine zal aandacht besteed worden aan dit onderwerp.  

Heb je behoefte aan meer informatie op papier dan zijn de volgende publicaties handig: 

• Gratis bijstand via Zoom

Goed nieuws! Iedereen die vanaf nu voor het eerst een persoonlijke-assistentie of persoonsvolgend budget krijgt toegekend, heeft recht op een jaar gratis bijstand door een bijstandsorganisatie. Het blijkt in de praktijk niet zo gemakkelijk om binnen de vier maanden het budget op te starten en alle administratie correct te doen. Vandaar dat nu het initiatief is genomen om gratis hulp in te kunnen schakelen. Lees er meer over op de website van bijstandsorganisatie Zoom vzw.

• Neem het stuur in handen 

Logo GiPSo jpg kopie 2 GiPSo ondersteunt initiatiefnemers die zelf een kleinschalig woon- of dagbestedingsproject willen opzetten. Op 26 mei kun je de online info-avond bijwonen, waar uitgelegd wordt hoe een project er kan uitzien en wat GiPSo voor jou kan betekenen in het realiseren ervan. Inschrijven kan via deze link.

Sommige (ouder-)projecten zijn actief op zoek naar bewoners of hebben een open plek in de dagbesteding. Bekijk hier de zoekertjes. 

• Activiteiten van onze STAN-groepen: 

Pajottenland organiseert take-away-spaghetti-benefiet op 19 juni

Met bolognaisesaus of met ham en kaas? Een dampend bordje spaghetti smaakt altijd lekker. En al zeker als het is om het goede doel te spijzen. Bestel nu en kom je meeneempasta op zaterdag 19 juni afhalen in Ons Huis in Dilbeek.

Lees verder
STAN Antwerpen trekt op 24 juli naar de Zoo van Antwerpen

Nog even en het rijk der vrijheid is écht terug. En dan houdt niemand ons nog tegen om weer met de Stan-familie op stap te gaan.

Info en inschrijven
Reis naar Kreta (16 tot 23 oktober): laatste plaatsen

Droom jij er ook van om eindelijk terug te kunnen reizen? En het liefst naar de zon? Schrijf je in voor 30 mei.

Lees verder

Als STAN-lid geniet je van extra voordelen: 

  • Interessante webinars herbeluisteren over uiteenlopende onderwerpen (inloggen vereist).
  • Wist je dat STAN een uitgebreide bibliotheek heeft waarin je boeken kunt vinden over allerlei thema's die te maken hebben met verstandelijke handicap? STAN-leden kunnen de lijst inzien via de website (inloggen vereist). 
  • Vind je niet meteen een notaris in je buurt? STAN kan je in contact brengen met een notaris in jouw provincie. Deze notarissen kennen onze organisatie persoonlijk en weten welke vragen er spelen in gezinnen met kinderen met een verstandelijke handicap. Lees hier meer

FotoLiesvanUrk(STAN).jpg

Wil je meer weten over deze ledenvoordelen of heb je een andere vraag? Lies van Urk van het kenniscentrum staat voor je klaar: contacteer haar via lies.vanurk@trefpuntstan.be of bel 02/897.33.90

STEUN STAN 

STAN krijgt geen subsidies, we zijn voor onze werking dus helemaal afhankelijk van onze leden en van giften. Giften zijn meer dan welkom op het rekeningnummer BE52.0018.9476.9809. Vermeld in de mededeling 'gift + je naam en emailadres', zo kunnen we je een fiscaal attest opsturen. Hartelijk dank.

02 897 33 90
hallo@trefpuntstan.be | trefpuntstan.be

   
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid