Nieuwsbrief 10 november

• Schrijf je in voor het STAN-webinar ‘Wegwij(s)zer in het zorglandschap’
• Studie toont nood aan betere begeleiding PVF aan
• Laat je stem horen op het forum van NOOZO Adviesraad Handicap
• Vragen over de correctiefase 2? Vind info tijdens de online infosessies
• Tip van de Sint: het (voorlees-)boekje ‘Mijn grote kleine broer’
• STAN volgt de nieuwe coronamaatregelen op de voet
• De Warmste Week: STAN zoekt vrijwilligers
• Steun STAN en doe een gift, nu extra fiscaal voordelig

STAN-webinar maakt je wegwijs in het zorglandschap

Wegens het grote succes, wordt het webinar ‘Wegwij(s)zer in het zorglandschap’ hernomen. STAN-coördinator Dries Fonteyn vertelt waar ons trefpunt voor staat en wat de voordelen zijn van het lidmaatschap. Daarna legt Lies van Urk, stafmedeweker van het Kenniscentrum je op bevattelijke wijze uit hoe het financiële zorglandschap eruit ziet.

Dit webinar verloopt via ZOOM op 19 november van 19u30 tot 21u30 en wordt georganiseerd in samenwerking met VOS Pajottenland.

Rechtzetting vorige nieuwsbrief: meer en betere begeleiding PVF is hard nodig

Hoe ervaren personen met een handicap persoonsvolgende financiering? De vereniging personen met een handicap (VFG) deed onderzoek en kwam tot enkele, niet geheel verrassende, resultaten.

Er is nood aan meer duidelijkheid en begeleiding. Ook blijft de groep mensen die gebruik maakt van de PVF zeer divers. Hier moet beter op ingespeeld worden, zodat iedere persoon met een handicap de nodige zorg en ondersteuning krijgt. 

De resultaten van het onderzoek worden mee genomen in de bespreking op beleidsniveau. Lees hier het volledige rapport. 

NOOZO organiseert feestelijk forum

De Vlaamse adviesraad handicap Niets Over Ons Zonder Ons (NOOZO) bestaat in december 2 jaar. Om dit te vieren, wordt nu vrijdag 13 november een online forum georgansieerd. Ervaringsdeskundigen gaan er in gesprek met beleidsmakers en parlementsleden op basis van 3 adviezen rond openbare omroep, openbaar vervoer en de coronacrisis.

Wil je deelnemen aan het forum? Schrijf je dan hier in.

Infosessies correctiefase 2

Correctiefase 2, de laatste stap in de verdeling van budgetten voor gelijk(w)aardige profielen, roept heel wat vragen op. Veel mensen vragen zich af hoe ze de zorg en ondersteuning in de toekomst moeten organiseren, nu de budgetten werden aangepast. Naar verluidt zouden al 648 budgethouders beroep hebben aangetekend tegen de verlaging van hun budget. 

Om je  wegwijs te maken in je zoektocht naar de juiste ondersteuning, organiseren VFG en KVG in elke provincie online infosessies. Je kan je inschrijven via deze website. Opgelet! Een aantal van deze infosessies werden 'wegens gebrek aan belangstelling' geannuleerd, zonder dat daar op de website melding van wordt gemaakt. 

Sinterklaascadeautje? ‘Mijn grote kleine broer’

Een bijzonder voorleesboek om met broer(s) en/of zus(sen) in gesprek te gaan over jullie kind met een verstandelijke handicap is ‘Mijn grote kleine broer’. Auteurs Anneleen Bams en Amber Brepoels maakten dit speciaal voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

Het boekje helpt hen om hun gevoelens uit te drukken, als ze die nog niet goed onder woorden kunnen brengen. Daarnaast helpt het de ouders om hun jonge kind(eren) uit te leggen waarom hun broer/zus anders is.

Het boek is voor € 19,- te bestellen via de Dienst Ambulante Begeleiding: dab@wegwijs.stijn.be of telefonisch op het nummer: 011/55 99 60.

Vragen over de nieuwe coronamaatregelen? 

STAN volgt de recente ontwikkelingen op de voet. Op onze website vind je de laatste updates inzake de coronamaatregelen en andere aan (verstandelijke) handicap gelinkte richtlijnen.

de-warmste-week-logo-cmyk.jpgGezocht: computerdokters die onze lokale groepen helpen met het nieuwe CRM-systeem

STAN zoekt vijwilligers in het kader van De Warmste Week. We zoeken mensen die de medewerkers van onze 12 lokale groepen - van de Westhoek tot Limburg - kunnen aanleren hoe ze zaken als ledenbeheer, inschrijvingen van activiteiten, nieuwsbrieven, etc. makkelijk in het systeem kunnen invoeren.

Wil je graag helpen? Ga dan naar De Warmste Week of stuur een maitlje ter attentie van Ingrid Maes naar hallo@trefpuntstan.be

Help STAN groeien en doe een gift

We danken de gulle schenkers die reageerden op onze brief waarin we vroegen om een gift.

Wil jij STAN ook mee helpen groeien? Dat kan met een eenmalige gift - giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf € 40. In deze coronatijden is je gift bovendien voor 60% fiscaal aftrekbaar. Voor een gift van € 100 betaal je slechts € 40 euro.

Of beter nog: maak ons blij met een doorlopende maandelijkse opdracht. Met vaste inkomsten groeien we nog sneller.

Ken je iemand die ook graag op de hoogte blijft van het belangrijkste nieuws uit de sector, onze webinars en lokale groepen? Stuur deze nieuwsbrief dan gerust naar hem/haar door.

02 897 33 90
hallo@trefpuntstan.be | trefpuntstan.be

   
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid