nieuwsbrief 27 juli 2022

De hitte van de afgelopen dagen doet verlangen naar een frisse duik in het water. STAN houdt het hoofd koel en brengt jullie in deze nieuwsbrief de nieuwtjes uit het veld.

Veronique Denhaerinck, nieuwe coördinator

Maak kennis met onze nieuwe coördinator, die vast van plan is om de stem van mensen met een verstandelijke handicap harder te doen klinken en STAN en GiPSo relevanter te maken bij een grotere groep mensen.

Lees verder

STAN NIEUWS

Leersteundecreet

Op 8 juli ’22 keurde de Vlaamse regering een ontwerp goed van het nieuwe Leersteundecreet. In het schooljaar 2023-2024 zal dit decreet het huidige M-decreet vervangen. Het ontwerp zal nu verder aangepast worden naar aanleiding van adviezen van onder andere NOOZO, de Vlaamse Adviesraad Handicap. Lees hier de grote lijnen van Decreet Leersteun en standpunt van STAN.

40 miljoen voor betere ondersteuning

Minister Crevits werkt verder aan het zorginvesteringsplan en trekt 40 miljoen euro uit voor een betere ondersteuning van personen met een handicap. 20 miljoen zal gaan naar diegenen die al het langst wachten in prioriteitengroep 2, het gaat om 1.100 mensen. Zij krijgen alvast de helft van hun budget toegekend. En 20 miljoen gaat naar uitbreiding van de rechtstreeks toegankelijke hulp door middel van nieuw op te zetten projecten. Lees hier de plannen van de minister.

STAN INFO

STAN schenkt archief aan AMVB

Na de verhuis van STAN, werd een deel van onze archieven, die een periode van meer dan 60 jaar omvatten, aan het Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel geschonken.

Lees verder
Herfstvaccinatie COVID

Natuurlijk houden we corona het liefst zo ver mogelijk van ons bed, dus om goed beschermd de herfst en winter in te gaan, kun je je als volwassene vanaf september weer laten vaccineren.

Lees verder
Veelgestelde vragen

Ouders zitten vaak met de meest uiteenlopende vragen. Stafmedewerker Lies van Urk zoekt steeds naar de antwoorden en deelt deze graag met jullie.

Lees verder

Zorgwijs is het platform om mensen die beschikken over een persoonsvolgend budget wegwijs te maken in het aanbod van zorg en assistentie, vacatures te plaatsen voor persoonlijk assistenten en je als persoonlijk assistent te kunnen aanbieden. Pas geleden is er een uitbreiding gekomen. Je kunt nu ook zoeken naar aanbieders van rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH).

STAN ONDERZOEK

Woon- en leefkosten - wat vind jij?

Wat vind jij als gebruiker van de woon- en leefkosten? Hoe zit het met de betaalbaarheid van de zorg? Doe mee aan het onderzoek en geef je mening.

Lees verder
Verbetering persoonsgerichte zorg

Doctoraatsstudent Sanne Nieuwenhuis (KU Leuven) zoekt deelnemers voor haar onderzoek naar de persoonsgerichte zorg aan mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB).

Lees verder
Overbruggen van de kloof naar een persoonsvolgend budget

Masterstudent (UGent) Lisa Schatteman zoekt personen die op de wachtlijst staan voor een persoonsvolgend budget; hoe overbruggen zij de wachtperiode?

Lees verder
Brussen van 6-9 jaar gezocht

Broers en zussen gezocht in de leeftijd van 6-9 jaar die een computerspel willen testen dat speciaal voor hen is ontwikkeld.

Lees verder

STAN BELANGENBEHARTIGING

Werkgroepen NOOZO

Wil je als ervaringsdeskundige je stem laten horen in de Vlaamse adviesraad voor & door personen met een handicap, NOOZO? Dit is je kans! NOOZO zoekt deelnemers voor de volgende werkgroepen: Oprichting mensenrechteninstituut, E-inclusie, Mobiliteit en vervoerregioraad, Onderwijs, (toegankelijkheid) woningmarkt, Armoede en Ervaringsdeskundigheid. Je kunt deelnemen op twee manieren; het bijwonen van een maandelijkse bijeenkomst of door feedback te geven op ontwerpen van adviezen. Heb je interesse, meld je dan voor 26 augustus aan door een mail te sturen naar ina@noozo.be, het inschrijvingsformulier in te vullen of te bellen naar 02/274 00 32.

STEUN STAN

Last minute op reis? Boek je TUI vliegreis via Trooper en steun meteen STAN. Heel simpel!

WORD LID VAN STAN

Word lid van STAN en geniet van onze voordelen.

02 897 33 90
hallo@trefpuntstan.be | trefpuntstan.be

   
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid