Nieuws

  1. 20/04/2024

    STAN presenteert: circusinitiatie in Brussel

    Wil jij ook de ster van de circuspiste zijn? Kom dan naar onze speciale circusinitiatie voor kinderen vanaf 6 jaar.
  2. NieuwsInformatie - 26/03/2024

    Uitvoering arrest Raad van State

    De Raad van State oordeelde dat het VAPH de herziening (van de indeling van 12 budgetcategorieën PVB naar 24 budgetcategorieën) moest terugdraaien. Intussen is het duidelijk hoe het VAPH dit gaat uitvoeren. Deze uitspraak heeft voor veel budgethouders gevolgen.
  3. NieuwsInformatie - 26/03/2024

    Automatische toekenning en verlenging European Disability Card

    Met de European Disability Card (EDC) heb je het recht op voordelen in je vrije tijd. Denk aan kortingen op een ingangsticket voor een museum of betere toegang tot attracties in een pretpark. De kaart is gratis en je kunt hem eenvoudig online aanvragen.
  4. 25/03/2024

    Ben jij onze nieuwe stafmedewerker?

    Ben jij een enthousiaste en veelzijdige persoonlijkheid die graag zijn of haar talenten wil inzetten voor mensen met een (verstandelijke) handicap? Woon je bovendien in Brussel en beantwoord je aan de voorwaarden voor een GECO-statuut*? Lees dan verder!
  5. Algemeen - 12/03/2024

    UPDATE: Protestactie tegen de wachtlijsten in Hasselt

    Dinsdag 12 maart gaan mensen met een handicap in een wachtrij staan bij de kantoren van het VAPH in Hasselt. Echter: een wachtrij voor een gesloten loket. Want zo voelt het voor de 20.000 mensen die op de wachtlijst staan voor ondersteuning bij het VAPH. Afspraak om 16 u aan het station van Hasselt.
  6. Algemeen - 25/02/2024

    Denkdag Welbevinden en bescherming bij handicap: het verslag en aanbevelingen

    Voor de Denkdag op zaterdag 20 januari sloegen FOVIG, Trefpunt Stan en Zoom vzw de handen ineen met een belangrijke missie: samen met professionals en ervaringsdeskundigen nadenken over welbevinden en bescherming bij handicap.
  7. Algemeen - 20/02/2024

    Expo Rock voor Specials

    De prachtige foto's van Koenraad Andries kun je tot het eind van de maand in Gent gaan bekijken.
  8. Informatie - 19/02/2024

    Open brief aan Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke

    Teken de petitie! STAN onderschrijft de brief van Inclusion asbl, waarin opgeroepen wordt om de criteria voor de terugbetaling van logopedie voor kinderen met een verstandelijke beperking te herzien. Onderteken de brief mee!
  9. Algemeen - 16/02/2024

    Schrijf je in voor deze bijzondere rondleiding

    Het Van Eetvelde Herenhuis van Victor Horta is een pareltje van vroege art nouveau. Mensen met een mentale beperking kunnen dit huis bezoeken op maandag 11 maart. Schrijf je snel in8

Deel dit bericht:

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.