Extra budget

Sinds de lockdown in maart hebben veel ouders de keuze moeten maken; neem ik mijn kind voltijds in huis of laat ik mijn kind voltijds in de voorziening? Dit zorgde voor een compleet andere invulling van de zorg dan anders. De Vlaamse Regering heeft naar aanleiding hiervan een aantal begeleidende maatregelen genomen om het betaalbaar te houden voor budgethouders. Veel van deze budgethouders weten echter nog steeds niet, dat ze recht hebben op extra budget.

Hier lees je meer over deze maatregel.

 

Bijstandsorganisatie ZOOM vzw helpt je graag met het invullen van de benodigde papieren. Veel gebruikers van voorzieningen die instaan voor opvang thuis of in eigen netwerk, gaan er van uit dat ze sinds 14 maart wel extra ondersteuning geboden hebben, maar dat ze hiervoor geen facturen kunnen aantonen. De Zoom-coach helpt je op weg om via bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of onbelast bijklussen toch facturen voor dit soort hulp door te geven aan het VAPH. Ouders, brussen, .. kunnen zo een vergoeding voor hun hulp ontvangen en hiervoor facturen voorleggen. Het VAPH betaalt deze facturen vlot terug eens het dossier administratief in orde is.
 


De maatregelen in verband met het Corona-virus volgen zich in rap tempo op. Hier geven we een overzicht van de berichten die we via onze nieuwsbrief hebben verspreid.