Nieuwsbrief zomer 2023
nieuwsbrief december 2023

We wensen alle leden, vrienden, sympathisanten en collega’s fijne eindejaarsfeesten! En we hopen elkaar te zullen treffen op onze Denkdag Welbevinden en bescherming bij handicap (scroll verder voor meer info)
πŸŽ„πŸŽ…πŸ€ΆπŸ§‘β€πŸŽ„πŸŽ„

STAN, ZOOM EN FOVIG ORGANISEREN ONDER HET MOTTO 'MIJN BELANGEN, ONZE KEUZES', EEN DENKDAG ROND BEWINDVOERING OP 20/01 IN HET VORMINGSCENTRUM GUISLAIN IN GENT

Denkdag Welbevinden en bescherming bij handicap

Hoe kunnen we de belangen van personen met een handicap omzetten in gedeelde keuzes? Welke vormen van bewindvoering zijn er? Professionals en ervaringsdeskundigen zetten op deze Denkdag alle mogelijkheden op een rij.

Lees verder

STAN INFORMEERT

Wie is de budgethouder en wie ondertekent de documenten?

Het VAPH zal vanaf 1 januari 2024 een aantal richtlijnen hanteren rond het budgethouderschap van een persoonsvolgend budget (PVB) en persoonlijke-assistentiebudget (PAB). Daarnaast komen er richtlijnen rond wie de documenten moet ondertekenen in het kader van de besteding van het budget.

Lees verder
Welke overeenkomsten mag ik afsluiten als budgethouder Γ©n persoonlijk assistent of individueel begeleider?

Vanaf 1 januari 2024 worden er een aantal richtlijnen aangepast rond de combinatie van de rol van budgethouder (van een persoonlijke-assistentiebudget (PAB) of persoonsvolgend budget (PVB)) en persoonlijk assistent of individueel begeleider.

Lees verder
G-sport in Vlaanderen: Neem deel aan de enqΓ»ete

De KULeuven en G-Sport Vlaanderen voeren een onderzoek uit over sporten voor en door mensen met een beperking. De bevraging duurt een kleine 30 minuten.

Lees verder
Filmvertoning van 'Dag Ma'

Op dinsdag 19/12 kun je in Studio Skoop in Gent naar 'Dag Ma' gaan kijken. Een aangrijpende film over mama en dochter (met verstandelijke beperking) die in een WZC samenwonen.

Lees verder

πŸŽ„πŸŽ…πŸ€ΆπŸ§‘β€πŸŽ„πŸŽ„ STAN NIEUWJAARSBOODSCHAP πŸŽ„πŸŽ…πŸ€ΆπŸ§‘β€πŸŽ„πŸŽ„

annie-spratt-QKo-op_gR9I-unsplash

In de laatste weken van het jaar willen we stilstaan bij de mooie momenten die we hebben gedeeld en vooruitblikken op deΒ  toekomst:

Ontspannen: in de lokale groepen werd gedanst, gesport, gefeest, gereisd, gewandeld en gelachen. Laat ons dat vooral ook blijven doen in 2024!

We blijven ons inspannen om de belangen van personen met een verstandelijke handicap te verdedigen. We namen deel aan acties van GRIP, lieten onze stem horen in werkgroepen van NOOZO en streefden naar digitale inclusie via INTER.Β 

Samenspannen: We hebben ons team in Brussel uitgebreid met twee nieuwe, competente krachten: Sofie Leconte spant zich in om van het Kenniscentrum een toegankelijk en open huis te maken, terwijl Christine Stanczyk de fundamenten heeft gelegd voor een nieuwe Brusselse afdeling en samenwerkingsmogelijkheden verkent bij verschillende organisaties.

Aan onze ongelooflijke vrijwilligers, bedankt voor jullie belangenloze inzet en enthousiasme. Jullie maken het verschil!Β 

Aan ons toegewijd bestuursorgaan, bedankt voor jullie leiderschap en inzet. Laten we ook volgend jaar bouwen aan een sterkere STAN.

Fijne feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar gewenst!

Vanuit Team STAN in Schaarbeek, Bart, Ilse, Sofie, Christine en Nica

Online shoppen? Ga langs Trooper en steun STAN

Wil je ons steunen via Trooper maar weet je niet goed hoe? Gertje Verhulst legt je precies uit hoe het moet in dit filmpje.Lees verder

Word lid van STAN en geniet van onze voordelen.

02 897 33 90
hallo@trefpuntstan.be | trefpuntstan.be

Β  Β 
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid