Nieuwsbrief zomer 2023
nieuwsbrief oktober 2023

🌈 Dag van de Inclusie - Laten we vandaag en altijd streven naar een wereld waarin verschillen worden omarmd, waar iedereen de kans krijgt om zijn unieke kleur en talent toe te voegen aan de samenleving 🌍✨

OPINIE

Hoeveel mensen moeten nog sterven omdat hun beloofde zorgbudget op zich laat wachten?

Het tragische verhaal van Joke Mariman die euthanasie pleegde omdat haar zorgbudget ontoereikend bleek voor een kwaliteitsvol leven, laat niemand onberoerd. En Joke is niet alleen, ook Shanna Wouters heeft beslist om euthanasie aan te vragen.

Ieder jaar sterven mensen wachtend op het hun toegekende zorgbudget. Wordt het een trend in de Vlaamse zorgsector?

Johan Decruynaere die voor STAN in DOP West-Vlaanderen zetelt en ook in de adviesraad van NOOZO de belangen van mensen met een (verstandelijke) beperking verdedigt, vraagt het zich af in een opiniestuk dat in De Standaard werd gepubliceerd en die je hier kan lezen.

OPROEP

Maak van 28 december ‘Dag van de Misbruikte Kinderen’


Mensen met een verstandelijke handicap zijn ook vaak slachtoffer van seksueel misbruik. Ook hen mogen we niet vergeten. Deel deze oproep daarom massaal.

Lees verder

UITNODIGING

FAMILIEDAG STAN / GIPSO IN BRUSSEL OP 19 NOVEMBER 

Kom en sluit je aan bij onze speciale Familiedag bij ABC in Brussel!


Iedereen is van harte welkom op zondagnamiddag 19 november van 14 tot 17 uur in het ABC-kunstenhuis in Schaarbeek. We organiseren een gezellige namiddag waar kinderen en jongvolwassenen met een beperking, samen met hun ouders, broers en zussen, kunnen genieten van op maat gemaakte workshops.

Lees verder

STAN INFORMEERT

REVA – infobeurs van 7 tot 9 december

REVA is een beurs die zich specifiek richt op mensen met een beperking, professionele hulpverleners, mantelzorgers etc. Vragen over dienstverlening? Op zoek naar het juiste hulpmiddel? Op de REVA-informatiebeurs vind je zeker de juiste oplossing. Je ontmoet er heel wat exposanten en kan er deelnemen aan lezingen en workshops. REVA vindt plaats van 7 tot en met 9 december in Flanders Expo in Gent. Info op www.reva.be

STAN Westhoek nodigt je uit voor een lezing van Manu Keirse


Hoe ga je om met het verdriet dat je ervaart wanneer jijzelf of een dierbare getroffen wordt door een beperking of een chronische ziekte?

Lees verder

SAVE THE DATE

Mijn belang, onze keuzes! Denkdag welbevinden en bescherming bij handicap

STAN-GiPSo, FOVIG en Zoom vzw slaan de handen in elkaar voor een informatiedag rond bewindvoering. Deze 'denkdag' met o.a. zorgethicus Linus Vanlaere vindt plaats op zaterdag 20 januari in het dr. Guislainmuseum in Gent. Verdere info volgt  op de website.

Plan je een vakantie of uitstapje?


Mogen we je er dan nog even aan herinneren dat je STAN daarmee gratis kan steunen? Lees verder hoe je kan Trooperen.

Lees verder

Word lid van STAN en geniet van onze voordelen.

02 897 33 90
hallo@trefpuntstan.be | trefpuntstan.be

   
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid