Webinar GiPSo - 'Goed en duurzaam samen-leven in een nieuw project … kan de natuur het ons leren?

In deze webinar brengt Valérie Carrette, medewerker van de organisatie Hefboom voor sociaal en duurzaam ondernemen, het kader van de permacultuur en hoe we met dit kader naar de realiteit van onze (ouder)initiatieven kunnen kijken.

Thema’s die aan bod komen, zijn: hoe kunnen we denken als een ecosysteem? Hoe kunnen we vanuit zelfzorg groeien naar ons volle potentieel, hoe kunnen we elkaar echt beluisteren, feedback en steun geven, hoe ontwikkelen we een levende en veerkrachtige groep, hoe kunnen we ons verbinden met de wereld rondom ons?

We leven allemaal in ons eigen - in het beste geval goed functionerend - gezinssysteem. Ons gezin heeft zich door de jaren een weg gezocht naar een goed werkend, duurzaam, rendabel en evenwichtig samenleven. We hebben met vallen en opstaan onze eigen manieren en gewoontes gevonden om ons systeem goed te laten draaien. We zijn tevreden.

En dan komt er, vanuit een zorg, een totaal nieuwe droom op ons af. We willen voor een zoon, dochter, broer of zus, een vriend of iemand waar we op betrokken zijn geraakt, een eigen woon- of werkinitiatief opstarten.
Wat gaat dit allemaal teweeg brengen? Hoe gaat dit ons systeem, onze manier van kijken en leven, en dus ook dat van onze kinderen beïnvloeden? Hoe gaat ons systeem zich mooi en duurzaam kunnen verbinden met andere gezinssystemen?
Gaat de nieuwe groep er in slagen om op zijn beurt uit te groeien tot een mooi, nieuw en duurzaam samenlevend geheel? En hoe gaat dit nieuwe systeem zich kunnen verankeren in een nieuwe buurt?
 

Antwoorden zoekend op dit soort vragen, wil Valérie Carrette ons inspireren vanuit de wijsheid van de natuur in het algemeen en van de permacultuur in het bijzonder.

Programma van Webinar GiPSo - 'Goed en duurzaam samen-leven in een nieuw project … kan de natuur het ons leren?

Op donderdag 20 mei:
20:00 - 22:00 Goed en duurzaam samen-leven in een nieuw project … kan de natuur het ons leren? Door Valérie Carrette

Lees meer over het programma

Aanmelden

U kunt zich nog inschrijven. Komt u ook?

Ja, ik wil me inschrijven

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.