Informatieplatform wonen

 1. 23 juni 2021

  Studiowonen bij Sint Jan de Deo

  Ortho-agogisch centrum Sint Jan de Deo in Kortemark is een door het VAPH vergunde zorgaanbieder, een voorziening voor personen met een verstandelijke handicap. Er zijn 7 leefgroepen voor zo´n 70 bewoners. In 2017 zijn er 5 studio´s gerealiseerd op het terrein van de voorziening waar volwassenen zelfstandig kunnen wonen.
 2. 14 juni 2021

  Waar vind ik een plek om te wonen met de juiste woonondersteuning?

  Stel je wilt op zoek gaan naar een geschikte plaats om te wonen voor je kind met een verstandelijke handicap, je denkt hierbij aan een voorziening of een ouderinitiatief. Hoe weet je dan waar nog vrije plaatsen zijn in de directe omgeving? STAN geeft je een aantal ideeën.
 3. 7 juni 2021

  7 tips voor een kennismaking bij een voorziening

  Net zoals je verschillende huizen gaat bezichtigen als je op zoek bent naar een woning, kun je ook verschillende voorzieningen bezoeken om een idee te krijgen hoe het is om daar te wonen. Thuisbegeleidingsdienst Resonans geeft 7 tips om je goed voor te bereiden op zo´n bezoek.
 4. 4 juni 2021

  Mijn kind wil zelfstandig gaan wonen. Is dat haalbaar?

  Stel je zoon/dochter met een verstandelijke handicap wil graag zelfstandig wonen. Wat zijn zaken om rekening mee te houden? Thuisbegeleidingsdienst Resonans geeft tips en benoemt aandachtspunten.
 5. 25 mei 2021

  Een buitengewone woon- en leefboerderij in de kijker

  Casa di Mauro is een buitengewone woon- en leefboerderij. Het biedt een kleinschalige, gezellige woonvorm aan voor 9 volwassen personen met een beperking en dit met inwonende begeleiding.
 6. 17 mei 2021

  Bouwen aan een eigen thuis voor mensen met een handicap

  Toontjeshuizen wil bouwen aan een toekomst voor mensen met een beperking, samen met hun ouders, vrienden en familie. Ze creëert een eigen thuis voor hen waar geluk en kwaliteit van leven centraal staan. Zo kunnen mensen met een beperking zo zelfstandig mogelijk  wonen en volwaardig deel uitmaken van de samenleving.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.