Hoe een PVB te starten en te besteden?

Je leert er alles over tijdens het gratis webinar over het Persoonsvolgend Budget

Deel:

Je hebt een persoonsvolgend budget gekregen: Wat moet je nu allemaal regelen om het te starten en goed te besteden?

Een Persoonsvolgend budget (PVB) is een zorgbudget dat je naar eigen inzicht mag besteden voor zorg en ondersteuning van meerderjarige personen met een handicap. Dat kan hulp zijn van eigen familie, vrijwilligers, individuele begeleiders of hulpverleners, je kunt kiezen voor een vergunde zorgaanbieder of een combinatie. De hoogte van het bedrag hangt af van je situatie en de zorgzwaarte.

Wanneer je het budget in handen krijgt, heb je vier maanden de tijd om het op te starten. Hoe maak je van je ondersteuningsplan een bestedingsplan? Er zijn een aantal praktische zaken om te regelen, zoals het sluiten van overeenkomsten. Ook maak je de keuze hoe je het budget wilt inzetten; in cash, voucher of een combinatie van beide?

Bijstandsorganisatie ZOOM legt je in dit webinar op woensdag 23 juni uit wat je keuzemogelijkheden zijn en welke praktische zaken je moet regelen.

Het webinar is gratis te volgen, inschrijven is wel noodzakelijk om de link toegestuurd te krijgen.

Aanmelden

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.