Nieuws - 20 februari 2020 om 15:42 - door Dries Fonteyn - 0 reacties

STAN is gastheer tijdens DisABILITY Filmfestival

Van 9 tot 13 maart vindt in Leuven de tiende editie van het DisABILITY Filmfestival plaats. Op het programma staan zeven films en documentaires met personen met een handicap in de hoofdrol, een lezing van Radio 1-presentatrice Karolien Debecker die een beenprothese overhield aan haar strijd tegen kanker, de workshops 'Ik hoor erbij' - over inclusie - en 'Handicap en literatuur', én een slotconcert door de Leuvense zangeres Daisy Opdebeeck.

Het hele programma - dat je hier kunt raadplegen - is erop gericht om de bezoekers te sensibiliseren rond hoe zij zelf omgaan met en denken over mensen met een handicap, en daarnaast wil de organisatie ook een brug slaan tussen mensen met en zonder handicap.

Trefpunt Stan is uitgenodigd om de film 'Don't Worry, He Won't Get Far On Foot' van de Amerikaanse regisseur Gus Van Sant in te leiden. Deze biopic over cartoonist John Callahan die na een auto-ongeluk verlamd is geraakt en zijn leven terug op de rails probeert te krijgen, is op donderdag 12 maart te zien in het Auditorium Vesalius in de Sint-Vesaliusstraat in Leuven.

De toegang tot het festival is gratis, maar reservatie is verplicht.

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd