Opinie - 3 juni 2020 om 15:20 - door Dries Fonteyn - 0 reacties

COVID19-premie voor iedereen die er nood aan heeft

Minister Beke maakte eind april bekend dat mensen met een handicap een extra vergoeding kunnen krijgen van minimum 1200 € tot maximum 9000  (8,5% bovenop het PAB of PVB jaarbudget).Er zijn zo’n 5000 budgethouders die recht hebben op deze COVID-19 steunmaatregel, maar toch kwamen tot nu toe slechts 161 aanvragen binnen bij het VAPH.  

Dat komt omdat de procedure ingewikkeld en onduidelijk isEen grote groep mensen die niet goed geïnformeerd zijn, die niet handig zijn met computers of niet onmiddellijk de nodige facturen kunnen voorleggen, dreigen zo uit de boot te vallen.  

Daarom schreven bijstandsorganisatie Zoom vzw, koepelorganisatie voor gebruikersraden FOVIG en STAN een open brief aan minister Beke. Daarin vragen we een vereenvoudiging van de aanvraagprocedureWant àlle mensen met een handicap moeten toegang krijgen tot de broodnodige steun. 

Lees hier de volledige open brief aan minister Beke.

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van het extra budget, neem dan contact op met ZOOM vzw 

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd