Algemeen - 17 oktober 2021 om 14:00 - door Nica Broucke - 0 reacties

STAN Tienen viert feest!

STAN Tienen is een van de oudste, lokale groepen van STAN Trefpunt Verstandelijke Handicap. Op zondag 17 oktober vieren zij hun 61,5ste verjaardag. En iedereen is welkom op het feest.

Wat voorafging:

In 1955 kregen de heer en mevrouw Raymond Lauwyck een tweede zoontje, Pierre. Het was een kindje met het syndroom van Down. Voor deze kinderen bestond er toen weinig of geen ondersteuning.

In Brussel was er een dokter, mevrouw Portray, die daar iets wou aan doen. Ze richtte een vereniging op onder de naam 'Association Nationale pour l’Aide des Enfants Retardés' wat in 1966 de Nationale Vereniging voor Hulp aan Verstandelijk Gehandicapten werd.

In 1960 werd in Tienen een eerste vergadering gehouden. Raymond speelde een baanbrekende rol in het vernieuwde denken in de Tiense gehandicaptenzorg. Vanuit deze vereniging richtte hij een aantal vzw’s op die personen met een handicap ondersteunen in elke fase van hun leven.

Dan spreken we over: Huis in de Stad, Begeleid Wonen Tienen, Resonans, Pasform-Tievo, Amuze, MOVE!, Maatwerkbedrijven Blankedale en Delta, BLO De Sterretjes, BuSO, Toegankelijk Tienen & tRede. 

Feestje!

Het 60-jarig bestaan wilden we vieren in mei 2020. Maar toen kwam corona! We stelden het feestje uit tot begin 2021, maar Corona bleef ons parten spelen. Nu zijn we ervan overtuigd dat 17 oktober 2021 eindelijk een feestdag wordt voor STAN Tienen! We hebben de Hangaar 44 in Glabbeek gereserveerd.

Onze peter, Kevin Van den Bosch, kan er alvast bij zijn! 

Info: via Leona Cloots 0474/25 82 12.

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd