3 november 2021 om 15:36 - door Nica Broucke - 2 reacties

Brief: 'Onze kinderen dreigen de dupe te worden van mensen die zich niet willen laten vaccineren'

Marc Van Gestel van het Vlaams Netwerk Kritische Ouders vindt dat vaccinweigeraars niet thuishoren in de zorg. 

 

‘Onze kinderen zijn extra kwetsbaar’

Mevrouw Margot Cloet van ZorgNet-Icuro heeft gelijk wanneer ze stelt dat vaccinweigeraars niet thuishoren in ziekenhuizen.

Als ouders met ‘kinderen’ in de gehandicaptenzorg, willen we haar oproep niet alleen ondersteunen, maar zelfs uitbreiden naar de ganse zorg, niet in het minst ook voor de thuiszorgdiensten.

Quasi alle gebruikers in de gehandicaptenzorg zijn gevaccineerd, sommigen al voor de 3de keer. Ook veel werknemers in de gehandicaptenzorg hebben zich laten vaccineren, maar de directies vertellen ons dat ze niet weten wie wel of niet gevaccineerd is.

Men moet er dus van uitgaan dat interims, thuisverpleegkundigen en stagairs in de leefgroepen niet gevaccineerd kunnen zijn. En dat zorgt voor risico’s voor de gebruikers. En dus worden er nog altijd ‘extra’ maatregelen genomen, ter bescherming van onze gebruikers, terwijl dat eigenlijk onnodig is.

Concreet vragen wij als ouders het volgende aan de overheid:

  1. Directies mogen van personeelsleden en externen hun vaccinatiestatus opvragen.
  2. Bij occasionele toegang of bezoekers, mag de directie gebruik maken van de Covid-Safe-Scan app.
  3. De directie moet de toegang tot de voorziening weigeren voor mensen die niet ‘safe’ zijn.

Want enkele maanden geleden lazen we: ‘Enkele bewoners van serviceflats in Wellen moeten in quarantaine nadat ze in contact zijn gekomen met een thuisverpleegkundige die haar vaccin tegen corona geweigerd heeft. Deze week heeft ze positief getest op het coronavirus.’

Waarom is dit nu zo belangrijk, want onze kinderen zijn toch gevaccineerd ?

Onze kinderen hebben een mentale of fysieke handicap, hun medische situatie is anders dan de ‘doorsnee’ bevolking, waardoor ze extra kwetsbaarder zijn. Net daarom krijgen mensen met syndroom van Down nu al een derde vaccin.

Maar onlangs in onze voorziening werd een dame van middelbare leeftijd met ogenschijnlijke goede gezondheid besmet met Covid-19. Uiteraard was ze dubbel gevaccineerd, maar toch moest ze gehospitaliseerd worden omdat het virus haar epilepsie terug activeerde. Haar medicatie sinds kindsbeen af had de epilepsie jarenlang goed onder controle, maar na de besmetting kreeg ze terug ernstige aanvallen zodat ze toch lange tijd gehospitaliseerd moest worden om haar epilepsie te stabiliseren.

Onze kinderen dreigen dus de dupe te worden van mensen die halsstarrig een vaccin weigeren.

Wat ons betreft horen die niet thuis in de zorg en moeten die minstens tijdelijk geschorst worden en/of andere taken krijgen, waar ze geen rechtstreeks contact meer hebben met onze kinderen met een handicap.'

Marc Van Gestel  is woordvoerder van VNKO.be, Vlaams Netwerk Kritische Ouders

 

 

Reacties

  1. Verhavert - EngelenVerhavert - Engelen Schreef op 5 november 2021 om 14:03:30

    Marc , je hebt gelijk . Bedankt om onze spreekbuis te zijn !

  2. Sabine VagenendeSabine Vagenende Schreef op 7 november 2021 om 15:33:52

    Ik snap niet waarom men bang is nog risico’s te lopen wanneer men volledig gevaccineerd is, is het zo dat mensen die niet gevaccineerd zijn besmettelijker zijn dan mensen die gevaccineerd zijn, wat met de doorbraakinfecties van mensen die gevaccineerd zijn, worden ongevaccineerde mensen niet onterecht geviseerd vooral omdat het vaccin niet verplicht is omdat het zich nog steeds in een experimentele fase bevindt? Vooral voor jonge gezonde mensen houdt vaccineren meer risico in dan de ziekte zelf. Om zomaar te zeggen dat iemand die niet gevaccineerd is niet thuis hoort in de zorg weet men nog veel te weinig over de mrna Coronavaccins op lange termijn. Alhoewel het stilaan duidelijk wordt dat de mrna vaccins niet zo effectief zijn als men ons wil doen geloven

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd