Algemeen - 27 juli 2022 om 09:00 - door Lies Van Urk - 0 reacties

Brussen van 6-9 jaar gezocht

Speciaal voor brussen ontwikkelden onderzoekers van de Academische Werkplaats “Sociale Relaties en Gehechtheid” Bartiméus - Vrije Universiteit – Ons Tweede Thuis het educatieve computerspel Broedels. Om te weten of dit spel echt helpt zijn ze op zoek naar zowel Nederlandse als Vlaamse brussen van 6 t/m 9 jaar met een broer of zus met een visuele en/of verstandelijke beperking.

Wat is het?
Het computerspel is bedoeld om brussen te ondersteunen. De game kan helpen bij het leren omgaan met gedachten, gevoelens en lastige situaties die kunnen voorkomen als je een broer of zus hebt met een beperking. Met de game willen de onderzoekers brussen ook laten weten: je bent niet de enige!

Hoe ziet het spel er uit?
In de game staan de Broedels centraal. Dit zijn kleine, lieve monstertjes die allerlei dingen meemaken die broers en zussen ook mee kunnen maken. In het spel kijkt je kind animaties van de Broedels en filmpjes van andere broers en zussen, beantwoordt vragen en speelt mini-games. Je kind kan het spel zelfstandig spelen op een computer of tablet. Bij elk level zijn er ook korte werkbladen die je kunt printen.

Zie hier de trailer van het spel: https://www.youtube.com/watch?v=hv7fezeLMfs 

Wat moeten jij en jouw kind doen?
Meedoen aan het onderzoek is vrijwillig. Als je kind meedoet aan het onderzoek dan gaat hij of zij het spel spelen. Je kind speelt dan 4 weken lang, 2 levels van 20 minuten per week. Sommige kinderen kunnen het spel meteen spelen, andere kinderen spelen het spel na 3 maanden. Ook komt er, verspreid over 12-14 weken, 3 keer een onderzoeker bij je thuis langs. Dan vullen je kind en jijzelf vragenlijsten in over hoe het met je kind gaat en wat hij/zij denkt en voelt.

Zie hier de informatievideo over wat meedoen aan het onderzoek inhoudt: https://www.youtube.com/watch?v=wzNkp-NbimI&t=117s

Vragen of aanmelden?

Wil je meer informatie ontvangen, heb je vragen, of willen jij en jouw kind meedoen aan dit onderzoek? Neem dan contact op met de onderzoeker Linda Messemaker-Veerman: info@brussengame.nl | +31 (0)20 598 30 25

Of kijk op de website: www.brussengame.nl 

 

Documenten

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd