Nieuws - 5 december 2023 om 19:00 - door Nica Broucke - 0 reacties

Schrijf je in voor de film 'Defiant Lives' op 5 december in Leuven

De documentaire over de strijd voor gelijke rechten voor personen met een handicap, wordt getoond in het kader van de Internationale Dag van Personen met een Handicap (3 december) in het Provinciehuis van Leuven. Opgelet: inschrijven voor 28 november.

Documentaire op dinsdag 5/12 in het kader van de Internationale Dag voor Personen met een Handicap (op 3/12)

'Defiant Lives' is een documentaire uit 2016 van regisseur Sarah Barton over de strijd voor gelijke rechten voor personen met een handicap. Aan de hand van archiefmateriaal en pakkende interviews met verschillende activisten wereldwijd (Verenigde Staten, Australië en Groot-Brittannië) krijgen we meer inzicht in de geschiedenis van een globale beweging die strijdt voor meer inclusie en een gelijkwaardige participatie van personen met een handicap.

Defiant Lives

De film die door de stad Leuven wordt georganiseerd, biedt veel stof tot nadenken over op welke manieren we een gelijkwaardige inclusieve maatschappij kunnen bereiken.

De Engelstalige documentaire duurt 90 minuten en werd door GRIP voorzien van Nederlandse ondertitels. Bekijk de trailer: klik hier.

GRIP vzw zorgt tevens voor een nabespreking gevolgd door een slotwoord van de Leuvense schepen van toegankelijkheid Lies Corneillie. Daarna volgt een receptie.

De film is gratis, maar je dient je wel in te schrijven vóór 28 november 2023 via deze link

Heb je extra ondersteuning nodig of heb je vragen rond de toegankelijkheid van deze activiteit? Mail naar toegankelijkheid@leuven.be

In bijlage: de flyer

Documenten

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd