3 juni 2024 om 13:40 - door Nica Broucke - 0 reacties

Verkiezingen 9 juni - Wat zijn de partijstandpunten mbt handicap? Doe de stemtest en StemZorgvuldig

Zondag gaan we met z'n allen gaan stemmen. Maar welke partijen hebben echt oog voor zorgthema's? Doe de stemtest van StemZorgvuldig en maak de beste keuze. 

Samana stemt zorgvuldig, jullie toch ook?

Weet jij nog niet op wie je gaat stemmen voor de verkiezingen van 2024? Samana vzw, een vereniging van én voor mensen met een chronische ziekte of zorgnood, hun mantelzorgers en vrijwilligers, lanceert StemZorgvuldig, een stemhulp die de partijstandpunten over zorgthema’s in kaart brengt.

StemZorgvuldig verschaft je inzicht in de standpunten over zorg van 7 Vlaamse partijen op een heldere en een neutrale manier. Deze stemhulp werd wetenschappelijk begeleid door Dave Sinardet, professor politieke wetenschappen aan de VUB, en ontwikkeld en begeleid door Tree Company.

Waarom StemZorgvuldig? Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met zorg, zoveel is zeker. Met 20% van de bevolking die te maken heeft met een chronische ziekte, beperking of psychische kwetsbaarheid, en maar liefst 1 op 3 Vlamingen die mantelzorgers zijn, raakt het thema 'zorg' talloze Vlamingen. Het is daarom een thema dat de nodige aandacht verdient in de verkiezingscampagne en het stemhokje.

Geef je standpunt op de verschillende stellingen en ontdek welke partij het best aansluit bij jouw opinie. Zo kun je goed geïnformeerd naar de stembus op 9 juni, met een focus op zorg. Doe de test op stemzorgvuldig.be.

Neem zeker en vast ook een kijkje bij onze collega's van Onafhankelijk Leven: zij zetten de verschillende partijstandpunten mbt handicap op een rijtje. Bekijk ze via deze link. 

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd