« Terug

Indexering van een aantal bedragen in 2024

maandag 29 januari 2024

Een aantal reglementair vastgelegde bedragen, zoals bijvoorbeeld persoonlijke bijdragen en supplementen, worden geïndexeerd. De indexatie gebeurt op basis van de gezondheidsindex. Niet alle bedragen worden weliswaar geïndexeerd, dit ten gevolge van besparingsmaatregelen.

In bijgevoegd bestand - zichtbaar onderaan deze pagina - vind je alle bedragen die op 1 januari 2024 geïndexeerd werden. Bedragen die niet geïndexeerd werden, zijn ook zichtbaar.

Punten en bijdragen Rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH)

RTH-aanbieders kunnen een persoonlijke bijdrage vragen. Deze bedragen worden jaarlijks geïndexeerd op 1 januari. De huidige maximumbedragen voor de persoonlijke financiële bijdrage voor RTH, kan je hier raadplegen.

Multifunctionele Centra (MFC)

Een MFC moet een persoonlijke financiële bijdrage aanrekenen. Dit bedrag wordt jaarlijks aangepast op 1 januari en op 1 juli. Hier kan je de huidige persoonlijke financiële bijdrage raadplegen die een MFC aanrekent.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Indexering 2024.pdf148,0 kBapplication/pdfdownload

Deel dit bericht:

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.