« Terug

Gezocht: jongvolwassenen met een beperking die willen deelnemen aan een studie

donderdag 28 maart 2024

De vakgroep orthopedagogiek, UGent, is momenteel betrokken bij een onderzoek rond de ondersteuningsnoden -en trajecten van jongvolwassenen met een beperking. Dit onderzoek loopt in opdracht van het VAPH. Het VAPH hoopt met deze bevindingen hun beleid (en bijkomend financieringsaanbod) voor jongvolwassenen beter af te stemmen op de noden van jongvolwassenen. 

In deze fase van het onderzoek willen ze graag met jongvolwassenen in gesprek gaan over hun dromen en wensen. Concreet zijn ze op zoek naar jongeren van 16-30 jaar met een beperking, die bereid zijn om met een student of onderzoeker in gesprek te gaan over de zaken die zij belangrijk vinden in hun leven, hun dromen en noden voor de toekomst, en wat helpend en belemmerend is om toekomstplannen te realiseren.

Het gesprek gebeurt op het ritme van de jongere, duurt ongeveer 2u (kan op meerdere momenten worden ingepland) en op een plaats die voor hem/haar comfortabel is. Voor dit engagement ontvangt de jongere een waardebon t.w.v. 15 euro en een neerslag van het gesprek (indien gewenst). 

Intresse om deel te nemen? Neem dan contact op met marieke.neyens@ugent.be 

Flyer jongere[54]

  

 

 

Deel dit bericht:

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.