Nieuws

 1. GiPSo - 19/11/2021

  Een HONK op de Hertogensite

  Hoe begin je als ouder aan een woonproject voor jongeren met een handicap? We laten Lode Verschingel aan het woord over HONK, de nieuwe thuisbasis van Simon, Lore, Sarah,  Elias, Jorn, Jasper, Caline, Glen, Elien, Lauranne, Marie, Ella en Thias in hartje Leuven.
 2. Algemeen - 16/11/2021

  Een bijzonder boek over een bijzondere zoon

  Paule Cottigny van STAN Westhoek, schreef haar wedervaren als moeder van een gehandicapte zoon neer in het boek 'We hadden je voor vreugde gemaakt'. Bestel je exemplaar hier.
 3. Getuigenis - 5/11/2021

  Vrijwilliger in de kijker: Paule Cottigny

  Maak kennis met deze actieve tachtiger, al meer dan 50 jaar bestuurslid van STAN Westhoek èn auteur van een bijzonder boek over een bijzonder kind.
 4. 3/11/2021

  Brief: 'Onze kinderen dreigen de dupe te worden van mensen die zich niet willen laten vaccineren'

  Marc Van Gestel van het Vlaams Netwerk Kritische Ouders vindt dat vaccinweigeraars niet thuishoren in de zorg.   
 5. 26/10/2021

  Brief: Meer aandacht voor het buitengewoon onderwijs

  Moet het BuO verder uitgebouwd worden? Of gaan we voluit voor inclusief onderwijs? Leo Van Belleghem, vader van Thijs (37) pleit voor het eerste.
 6. Algemeen - 17/10/2021

  STAN Tienen viert feest!

  STAN Tienen is een van de oudste, lokale groepen van STAN Trefpunt Verstandelijke Handicap. Op zondag 17 oktober vieren zij hun 61,5ste verjaardag. En iedereen is welkom op het feest.
 7. Algemeen - 13/10/2021

  Oproep: Help de toegang tot zorg verbeteren

  Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) is geïnteresseerd in je ervaring en die van je familielid met een verstandelijke handicap! Ze voert momenteel een onderzoek uit naar de verbetering van de toegang tot zorg voor personen met een verstandelijke handicap.
 8. Nieuws - 20/09/2021

  Oproep: schrijf mee voor meer toegankelijkheid

  De toegankelijkheid van openbare ruimten in Vlaamse steden en gemeenten kan nog altijd beter. Met een briefschrijfactie vragen we met verschillende organisaties en mensen met een handicap meer toegankelijkheid en betere mobiliteit in Vlaamse steden en gemeenten. Doe mee met onze gezamenlijke actie, kruip in je pen en ga in je eigen stad of gemeente de dialoog aan met het gemeentebestuur.
 9. Nieuws - 20/09/2021

  Derde vaccinatie mogelijk voor kwetsbare personen

  Uit gegevens die nu beschikbaar zijn, blijkt dat personen met een verminderde immuniteit, veroorzaakt door een bepaalde aandoening of door een behandeling, minder beschermd kunnen zijn na de basisvaccinatie met 1 of 2 dosissen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.