Nieuws

 1. Algemeen - 22/05/2024

  Update! Webinar seksualiteit, intimiteit en relaties - lees het verslag en herbekijk

  Hoe ga je om met de behoefte aan intimiteit? Hoe reageer je op de 'huidhonger' van je volwassen kind? En waar vind je vriendschap en liefde? We ontdekten het tijdens het webinar over seksualiteit, intimiteit en relaties bij personen met een verstandelijke beperking.
 2. Informatie - 21/05/2024

  'Lees simpel' maakt moeilijke brieven leesbaar

  Heb je ook zoveel moeite met het begrijpen van administratieve taal? Begrijp je soms ècht niet wat er nu precies in een brief staat? Dan is de app 'Lees simpel' iets voor jou. 
 3. Opinie - 17/05/2024

  Inclusief judo: een realistische optie of wishful thinking?

  Samen met Peter Vermeir en Martin Minnebo zijn Jonny Peeters en zijn vrouw Annie Messiaen al sinds jaar en dag de enthousiaste bezielers van de Gentse G-judoclub De Buitelaars die net een succesvolle deelname aan de Special Olympics 2024 achter de rug hebben. In dit zeer goed onderbouwde opiniestuk stelt de G-judocoach Jonny zich de vraag of zijn spelers al dan niet baat zouden hebben bij een inclusieve beleving van hun sport. 
 4. Algemeen - 6/05/2024

  Koken met STAN: toast met avocado

  Niets zo leuk als lekker kokerellen. In dit filmpje tonen we je stap voor stap hoe het moet. Smakelijk! 
 5. Nieuws - 29/04/2024

  Oproep aan de Vlaamse parlementsleden: 'Waarom lossen jullie de wachtlijst voor personen met een handicap niet op?'

  Morgen, dinsdag 30 april woont de actiegroep Recht op Ondersteuning de plenaire zitting van het Vlaams Parlement bij. Sluit je aan bij hun actie.
 6. Algemeen - 29/04/2024

  STAN zoekt een stafmedewerker voor het kenniscentrum

  Help je graag mensen? Ben je vertrouwd met het zorgaanbod? Dan ben jij de geknipte persoon om voor ons te komen werken!
 7. Informatie - 27/04/2024

  Infonamiddag over jongdementie bij mensen met een verstandelijke handicap

  Naar schatting 8.000 mensen lijden aan jongdementie, 600 tot 700 krijgen jaarlijks de diagnose. Samen met Het Ventiel organiseert FOVIG in Gits een infonamiddag over jongdementie.
 8. 23/04/2024

  STAN zoekt een administratief medewerker

  Ben jij een enthousiaste en veelzijdige persoonlijkheid die graag zijn of haar talenten wil inzetten voor mensen met een (verstandelijke) handicap? Woon je bovendien in Brussel en beantwoord je aan de voorwaarden voor een GECO-statuut*? Lees dan verder!
 9. Informatie - 9/04/2024

  Vraag het aan Sofie - Waar kan ik als persoon met een verstandelijke beperking mensen ontmoeten?

  We hebben allemaal nood aan vriendschap en liefde. Maar als PMH is het niet altijd eenvoudig om (nieuwe) mensen te ontmoeten. Stafmedewerker Sofie geeft enkele tips.

Deel dit bericht:

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.