FAQ - 6 oktober 2022 om 09:00 - 0 reacties

Waar kan ik terecht met vragen rond verliefdheid, relatie en seksualiteit?

Op het gebied van verliefdheid, relatie en seksualiteit kun je allerlei vragen hebben.

Wanneer je kind met een handicap thuis woont, kun je met je vragen terecht bij een thuisbegeleidingsdienst. De medewerker zoekt samen met jou naar antwoorden op het gebied van vriendschap, relaties en seksualiteit. Daarnaast zijn er een aantal professionele organisaties die zich speciaal bezig houden met dit thema. We stellen ze hier voor.

Verliefdheid en relatie

Nieuwe mensen ontmoeten is niet altijd even makkelijk, vandaar dat Circuit Sortie is opgestart om mensen met en zonder beperking samen te brengen en vriendschap op te bouwen. Wil je liever gaan daten? Via de website 'Eerste Hulp Bij Dating' kun je een handig boekje downloaden met alles over daten. Dottie is een website voor mensen met een beperking om onderling contact te leggen.

Seksualiteit

Voor iedere persoon is het belangrijk om de eigen rechten en grenzen op het gebied van seksualiteit goed te kennen. Soms helpt het om daarbij een beetje hulp te krijgen, iemand die alles goed uitlegt.

Sensoa is het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid. Voor specifieke ondersteuning voor mensen met een handicap kun je terecht bij Aditi vzw. Deze organisatie geeft antwoord op vragen rond seksualiteit, geeft advies en begeleiding aan individuele personen met een handicap, maar ook aan ouders en professionelen.

Wat als je kind zelf een kinderwens heeft? Het is belangrijk deze wens serieus te nemen en bespreekbaar te maken. Fara vzw helpt hierbij.

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

Lees ook

 1. 20 september 2023

  Ik wil een huis kopen voor mijn kind: wat zijn de (financiële) gevolgen?

  FAQ Alleen wonen Integratietegemoetkoming (IT) Inkomensvervangende Tegemoetkoming (IVT)
 2. 23 mei 2023

  BOB of Ondersteuningstoeslag - waar heb ik recht op?

  FAQ
 3. 9 maart 2023

  Wat is de ondersteuningstoeslag?

  FAQ

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.