Informatie - 25 november 2022 om 10:43 - 0 reacties

Kreeg je een brief van het VAPH voor een half budget?

Je kan beroep aantekenen. STAN kan je hierbij helpen.

Door toekenning van halve budgetten voor de langstwachtenden in prioriteitengroep 2 wil VAPH meer zorgvragers met hetzelfde globaal bedrag bedienen. Op zich kan dit voldoening geven maar je kan daarmee  geen volledige ondersteuning krijgen die je echt nodig hebt, noch bij een erkende zorgaanbieder noch met een cashbudget. Het is een goed begin zonder dat men garantie krijgt op de andere helft. 

Dan is het belangrijk dat je beroep aantekent tegen de VAPH beslissing bij de arbeidsrechtbank om het ontbrekende nog op te vragen. Het aantekenen van beroep is vrij eenvoudig maar belangrijk is wat precies wordt gevraagd aan de rechtbank. Trefpunt STAN wil zijn leden daarbij helpen. 

Heb je een verzekering rechtsbijstand dan heb je er zelf geen bijkomende kosten voor, ook niet wat verdediging door een gespecialiseerd raadsman betreft. 

Infomeer je bij onze stafmedewerker Lies van Urk. Je kan haar een mailtje sturen op dit adres: Lies.Vanurk@trefpuntstan.be

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

Lees ook

  1. 21 november 2022

    Arbeidsrechtbank Kortrijk vernietigt vermindering van budget

    Informatie Antwerpen Brugge-Oostende Gent-Eeklo Limburg Klein-Brabant Midden-Brabant-Leuven Zuid-Oost-Vlaanderen Pajottenland Tienen Waasland Westhoek Zuid-West-Vlaanderen Noord-West-Brabant Rechtstreeks Toegankelijke Hulp Persoonsvolgend Budget (PVB) Persoonlijke-assistentie Budget (PAB) Integratietegemoetkoming (IT) Inkomensvervangende Tegemoetkoming (IVT) Wachtlijsten
  2. 31 maart 2021

    STAN informeert: wat zijn de coronamaatregelen voor deze paasvakantie?

    Informatie corona
  3. 26 maart 2024

    Uitvoering arrest Raad van State

    Nieuws Informatie Persoonsvolgend Budget (PVB)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.