Wie is STAN?

Trefpunt STAN is een vereniging voor personen of gezinnen die leven met een verSTANdelijke handicap.

We bieden duidelijke informatie en gaan mee op zoek naar de geschikte ondersteuning voor zowel de persoon met een verstandelijke beperking, als het gezin. Daarnaast organiseren we over heel Vlaanderen (virtuele) interessante infosessies, boeiende lezingen en leuke activiteiten.

Trefpunt STAN is tezelfdertijd een vangnet en een springplank. Een vangnet voor mensen die het - even - moeilijk hebben of nergens terechtkunnen met hun vragen. Een springplank om als een sterkere en beter geïnformeerde gebruiker in het leven te staan.

 • GiPSo ondersteunt je bij de opstart van een eigen initiatief.
 • Zoom vzw helpt je op weg bij de besteding van je persoonsvolgend budget. Wil je op de hoogte gehouden worden van alle nieuws over het persoonlijke-assistentiebudget en persoonsvolgend budget? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Zoom vzw: http://www.zoomvzw.be/nieuwsbrief

Blog

 1. GiPSo - 19/11/2021

  Een HONK op de Hertogensite

  Hoe begin je als ouder aan een woonproject voor jongeren met een handicap? We laten Lode Verschingel aan het woord over HONK, de nieuwe thuisbasis van Simon, Lore, Sarah,  Elias, Jorn, Jasper, Caline, Glen, Elien, Lauranne, Marie, Ella en Thias in hartje Leuven.
 2. Algemeen - 16/11/2021

  Een bijzonder boek over een bijzondere zoon

  Paule Cottigny van STAN Westhoek, schreef haar wedervaren als moeder van een gehandicapte zoon neer in het boek 'We hadden je voor vreugde gemaakt'. Bestel je exemplaar hier.
 3. Getuigenis - 5/11/2021

  Vrijwilliger in de kijker: Paule Cottigny

  Maak kennis met deze actieve tachtiger, al meer dan 50 jaar bestuurslid van STAN Westhoek èn auteur van een bijzonder boek over een bijzonder kind.
 4. 3/11/2021

  Brief: 'Onze kinderen dreigen de dupe te worden van mensen die zich niet willen laten vaccineren'

  Marc Van Gestel van het Vlaams Netwerk Kritische Ouders vindt dat vaccinweigeraars niet thuishoren in de zorg.   
 5. 26/10/2021

  Brief: Meer aandacht voor het buitengewoon onderwijs

  Moet het BuO verder uitgebouwd worden? Of gaan we voluit voor inclusief onderwijs? Leo Van Belleghem, vader van Thijs (37) pleit voor het eerste.
 6. Algemeen - 17/10/2021

  STAN Tienen viert feest!

  STAN Tienen is een van de oudste, lokale groepen van STAN Trefpunt Verstandelijke Handicap. Op zondag 17 oktober vieren zij hun 61,5ste verjaardag. En iedereen is welkom op het feest.

Activiteiten in jouw buurt

STAN organiseert over heel het land interessante infosessies, boeiende lezingen en leuke activiteiten.
Hier kom je te weten wat onze lokale groepen voor jou in petto hebben.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.