1. 30/12/2020

  Interview met Frauke Cosaert auteur van 'Zorgenmeisje'

   'Ouders hebben nood aan erkenning want ze zijn al zo zoekend en twijfelend over zichzelf' 
 2. 23/12/2020

  Alice (15) staat op de cover van het STAN-Magazine

  Alice Devooght acteerde in het reclamefilmpje van Special Olympics en staat op de cover van ons STAN-magazine. Hier vind je meer clips en promofilmpjes waarin Alice te zien is. 
 3. 22/12/2020

  Open brief aan minister van welzijn Beke

  NOOZO (kort voor ‘niet over ons, zonder ons’, of de Vlaamse adviesraad handicap) doet een oproep om gehandicapten te betrekken bij de vaccinatiestrategie: mensen met een handicap spelen mee in het team van 11 miljoen Belgen. Zij vragen handicap-specifieke aandacht om hun rol volwaardig te kunnen spelen.
 4. Opinie - 21/12/2020

  Is 'Down the road' inclusief?

  Johan Van Holderbeke van STAN Gent-Eeklo vindt dat het programma mensen met het syndroom van Down een positieve plek in de samenleving geeft. 
 5. Opinie - 15/12/2020

  'Down the road' houdt ons een spiegel voor

  Kijk je op zondagavond ook naar Down the Road? Hopelijk ben je er even enthousiast over als STAN-coördinator Dries Fonteyn. Tegelijk blijven veel ouders met een kind met een handicap met een dubbel gevoel zitten.
 6. Opinie - 10/12/2020

  Krijgen we een eenzame kerst?

  Vanuit STAN bereiken ons meer en meer signalen van machteloze ouders die de voorziening van hun kind met een handicap terug in volledige lockdown zien gaan, zonder bezoekrecht en zonder enig perspectief.
 7. Informatie - 2/12/2020

  Zorgtoeslag

  Elk kind tot 18 jaar dat in Vlaanderen gedomicilieerd is, heeft recht op een groeipakket (de vroegere kinderbijslag). Voor kinderen die extra zorg nodig hebben is er de zorgtoeslag. 
 8. OpinieNieuws - 23/11/2020

  648 beroepsprocedures tegen Correctiefase 2

  Eind 2019 vond correctiefase 2 plaats met als bedoeling personen met een zelfde zorgzwaarte dezelfde budgetten te geven. Dit betekende simpel gezegd dat een deel van de budgetten steeg, een deel daalde en een deel personen zag het persoonsvolgend budget (PVB) omgezet worden naar rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH). Personen met een handicap die een persoonsvolgend budget hebben, kregen een brief in de bus waarin werd meegedeeld welke invloed correctiefase 2 op hun budget zou hebben. Wie een brief kreeg en het niet eens was met de beslissing had drie maanden de tijd om hiertegen in beroep te gaan bij de arbeidsrechtbank. 648 mensen gaven hieraan gehoor, waaronder Johan Decruynaere die hierover een open brief schreef, die we hier graag delen.
 9. 10/11/2020

  De Warmste Week

  Welke computerdokters kunnen onze lokale groepen helpen met het nieuwe CRM-systeem? We willen de administratie vereenvoudigen, maar zijn helaas nog niet zo handig met de computer. 

Ontvang Stan in jouw mailbox

Wil je graag op de hoogte blijven van onze evenementen, infoavonden en nieuwtjes rond Stan? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.