Nieuws

 1. Informatie - 27/04/2024

  Infonamiddag over jongdementie bij mensen met een verstandelijke handicap

  Naar schatting 8.000 mensen lijden aan jongdementie, 600 tot 700 krijgen jaarlijks de diagnose. Samen met Het Ventiel organiseert FOVIG in Gits een infonamiddag over jongdementie.
 2. 20/04/2024

  STAN presenteert: circusinitiatie in Brussel

  Wil jij ook de ster van de circuspiste zijn? Kom dan naar onze speciale circusinitiatie voor kinderen vanaf 6 jaar.
 3. Informatie - 9/04/2024

  Vraag het aan Sofie - Waar kan ik als persoon met een verstandelijke beperking mensen ontmoeten?

  We hebben allemaal nood aan vriendschap en liefde. Maar als PMH is het niet altijd eenvoudig om (nieuwe) mensen te ontmoeten. Stafmedewerker Sofie geeft enkele tips.
 4. Getuigenis - 8/04/2024

  Vrijwilliger in de kijker: Jacques Dierckx

  STAN vertrouwt op een sterke groep vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor de lokale groepen. Jacques Dierckx is een van hen. Als voormalig advocaat familierecht was hij 20 jaar lang – met een korte onderbreking en vervanging door Jaak Zwaan - voorzitter van STAN Antwerpen-Mechelen. Nu zet hij een stap opzij om ruimte te maken voor een wat rustiger leven.
 5. Informatie - 8/04/2024

  Interview met Steven De Weirdt van Aditi vzw

  Iedereen heeft seksuele noden, verlangens en behoeften. Tegelijkertijd heeft ook iedereen het recht op het ontdekken en het beleven van de eigen seksualiteit. Dit is de visie van Aditi vzw, dat advies, informatie en ondersteuning inzake seksualiteit geeft aan onder andere personen met een handicap, hun netwerk en zorgprofessionals. Psycholoog Steven De Weirdt licht de werking van de organisatie toe.
 6. Nieuws - 29/03/2024

  Oproep: neem deel aan het Waarderingsplatform

  Ben je een organisatie uit één van de sectoren van woonzorgcentra, jeugdhulp, kinderopvang en ondersteuning van personen met een handicap? Dan kan je je vrijwillig kandidaat stellen om jouw aanbod door je gebruikers te laten waarderen op het waarderingsplatform. Interesse of meer info? Check dan deze link
 7. Informatie - 29/03/2024

  Open brief inzake familiale bewindvoering.

  STAN zetelt in de Vlaamse Stuurgroep Welzijn-Bewindvoering. Daar kwamen een aantal belangrijke problemen aan bod die familiale bewindvoerders en in het bijzonder ouders-bewindvoerders, ervaren. We stuurden daarom een open brief naar alle betrokkenen binnen het beleid met de dringende vraag om deze ouders-bewindvoerders niet in de kou te laten staan en een aantal administratief ingewikkelde drempels weg te halen.
 8. NieuwsInformatie - 26/03/2024

  Uitvoering arrest Raad van State

  De Raad van State oordeelde dat het VAPH de herziening (van de indeling van 12 budgetcategorieën PVB naar 24 budgetcategorieën) moest terugdraaien. Intussen is het duidelijk hoe het VAPH dit gaat uitvoeren. Deze uitspraak heeft voor veel budgethouders gevolgen.
 9. NieuwsInformatie - 26/03/2024

  Automatische toekenning en verlenging European Disability Card

  Met de European Disability Card (EDC) heb je het recht op voordelen in je vrije tijd. Denk aan kortingen op een ingangsticket voor een museum of betere toegang tot attracties in een pretpark. De kaart is gratis en je kunt hem eenvoudig online aanvragen.

Deel dit bericht:

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.