Nieuws

 1. Getuigenis - 19/07/2021

  Vrijwilliger in de kijker: Kelly Verbruggen

  Met de vereniging 'ADNP-kids - HVDAS Belgium' wil Kelly meer aandacht voor het zeldzame syndroom waaraan zoon Cédric lijdt.
 2. Informatie - 7/07/2021

  STAN update: wie krijgt een corona-vaccin?

  Niet alleen jongeren van 12 tot 15 jaar met een risicoprofiel worden gevaccineerd, àlle jongeren komen nu in aanmerking voor een vaccin. Lees verder voor de recente updates.
 3. Getuigenis - 1/07/2021

  Vrijwilliger in de kijker: Tobe Schoenmaker

  Maak kennis met deze geëngageerde jongeman van STAN-Midden-Brabant-Leuven die droomt van een zorgboerderij voor kwetsbare jongeren.
 4. Nieuws - 30/06/2021

  UPDATE: Wachtlijsten

  Minister Beke belooft extra middelen voor mensen op de wachtlijst. Lees hier wat hierover (en over andere urgente kwesties uit onze sector) in de media is verschenen.
 5. Informatie - 28/06/2021

  STAN informeert: wat verandert er op 1 juli?

  Op 1 juli gaan opnieuw een aantal versoepelingen in. Lees hier wat die inhouden.
 6. Informatie - 25/06/2021

  UPDATE! Budgetbepaling Persoonsvolgend Budget (PVB)

  Een aantal mensen met een handicap vecht de actualisering van het PVB aan omdat hun eerder goedgekeurd budget eenzijdig vermindert. Lees hier waarover het gaat.
 7. Informatie - 18/06/2021

  Briefschrijfactie tegen de afschaffing van de uitzonderingsprocedure 7/7

  De uitzonderingsprocedure 7/7 was er voor meerderjarige personen met een handicap die in 2016 (nog vóór het systeem van de persoonsvolgende financiering) in een voorziening verbleven. Zij konden hun ondersteuning automatisch laten optrekken tot 7 dagen en nachten in de voorziening als het voor de ouders of het netwerk niet meer lukte of te zwaar werd om die ondersteuning te blijven bieden tijdens het weekend of tijdens de vakantie. Sinds 4 juni 2020 is deze procedure afgeschaft.
 8. Algemeen - 10/06/2021

  Word lid van STAN

  Word jij, net als Kevin 'de coole', lid van Trefpunt STAN? Onze vzw brengt mensen zoals Kevin met een verstandelijke handicap samen. Klik hier en word lid.
 9. Algemeen - 10/06/2021

  Open brief: Schrijnend tekort aan plaatsen in het buitengewoon onderwijs

  Thuisbegeleidingsdienst Kadodder illustreert het schrijnend tekort aan plaatsen in het buitengewoon onderwijs met concrete cijfers.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.