1. OpinieNieuws - 23/11/2020

  648 beroepsprocedures tegen Correctiefase 2

  Eind 2019 vond correctiefase 2 plaats met als bedoeling personen met een zelfde zorgzwaarte dezelfde budgetten te geven. Dit betekende simpel gezegd dat een deel van de budgetten steeg, een deel daalde en een deel personen zag het persoonsvolgend budget (PVB) omgezet worden naar rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH). Personen met een handicap die een persoonsvolgend budget hebben, kregen een brief in de bus waarin werd meegedeeld welke invloed correctiefase 2 op hun budget zou hebben. Wie een brief kreeg en het niet eens was met de beslissing had drie maanden de tijd om hiertegen in beroep te gaan bij de arbeidsrechtbank. 648 mensen gaven hieraan gehoor, waaronder Johan Decruynaere die hierover een open brief schreef, die we hier graag delen.
 2. 10/11/2020

  De Warmste Week

  Welke computerdokters kunnen onze lokale groepen helpen met het nieuwe CRM-systeem? We willen de administratie vereenvoudigen, maar zijn helaas nog niet zo handig met de computer. 
 3. 30/10/2020

  De Warmste Week

  STAN is verhuisd naar een nieuwe plek aan het treinstation Brussel Noord. En onze boeken verhuisden mee. We zoeken in het kader van De Warmste Week twee mensen om ons te helpen met het installeren van onze bibliotheek. 
 4. Algemeen - 19/10/2020

  Zorgen voor later, erfenis en handicap

  STAN neemt je mee in de wereld van het erfrecht. Hoe regel je alles zo dat je kind goed verzorgd achterblijft als je er zelf niet meer bent? Notaris Bohyn geeft je antwoorden.
 5. Algemeen - 19/10/2020

  STAN maakt je wegwijs in het zorglandschap

  STAN stelt zich voor, legt uit waar we voor staan en hoe we kunnen helpen. Daarnaast geven we een overzicht waar je zorgbudgetten en tegemoetkomingen kunt aanvragen. 
 6. Opinie - 24/09/2020

  Wachtlijsten: We staan erbij en kijken ernaar

  De Pano uitzending van 23 september maakt eindelijk weer pijnlijk duidelijk hoe erg het is gesteld met de wachtlijsten voor ondersteuning van personen met een handicap in Vlaanderen.
 7. Opinie - 24/09/2020

  Heb je een handicap? Met wat geluk mag je in 2053 hulp verwachten

  Organisaties die werken met gezinnen en mensen met handicap rekenden uit: wachtlijsten pas binnen 33 jaar weggewerkt.
 8. 23/09/2020

  KIJKTIP: Pano

  Vanavond in Pano (21:20 op Eén) een reportage over de groeiende wachtlijsten in de gehandicaptenzorg.
 9. Opinie - 11/09/2020

  Waarom moet er eerst in een bus geplast worden?

  Dries Fonteyn ziet dat het vervoer van leerlingen naar het BuO erbarmelijk is georganiseerd en schrijft een brief aan de minister van mobiliteit Lydia Peeters: 'Neemt u uw verantwoordelijkheid als minister niet te licht op?'

Ontvang Stan in jouw mailbox

Wil je graag op de hoogte blijven van onze evenementen, infoavonden en nieuwtjes rond Stan? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.