Nieuws

 1. Algemeen - 21/03/2023

  Gezocht: medewerker met een ❤️ voor handicap

  Help je graag mensen? Ben je vertrouwd met het zorgaanbod? Dan ben jij de geknipte persoon om voor ons te komen werken!
 2. Algemeen - 16/03/2023

  Plan je een vakantie of uitstapje?

  Mogen we je er dan nog even aan herinneren dat je STAN daarmee gratis kan steunen? Lees verder hoe je kan Trooperen.
 3. Algemeen - 15/03/2023

  Word jij onze nieuwe collega?

  Ben jij iemand die de weg kent in het doolhof van zorgaanbod voor mensen met een handicap? Wil je je kennis over onze sector graag delen om mensen die met vragen zitten te helpen? Ben je een teamspeler die ook zelfstandig kan werken? Dan ben jij de persoon
 4. FAQ - 9/03/2023

  Wat is de ondersteuningstoeslag?

  Het zorgbudget voor mensen met een handicap (vroegere BOB) is per 1 januari 2023 verdwenen uit de Vlaamse Sociale Bescherming en toegevoegd aan het Groeipakket. De naam is veranderd in ondersteuningstoeslag.
 5. FAQ - 2/03/2023

  Wat is een persoonsvolgend budget?

  Een Persoonsvolgend budget (PVB) is een som geld die je naar eigen inzicht mag besteden, maar wel alleen voor zorg specifiek voor de handicap. Het wordt toegekend aan meerderjarige personen met een handicap, het kan vanaf 17 jaar aangevraagd worden.
 6. FAQ - 23/02/2023

  Waar vind ik een zinvolle dagbesteding?

  De zoektocht naar een geschikte dag invulling is voor een volwassen persoon met een handicap en zijn/haar ouders vaak een uitdaging.
 7. FAQ - 16/02/2023

  Kan ik zelf een woonproject starten voor mijn kind?

  Heel wat ouders hebben de wens om zelf een woonproject te starten voor hun kind met een beperking om op die manier zelf vorm te kunnen geven aan de toekomst van hun kind.
 8. FAQ - 9/02/2023

  Mijn kind wordt meerderjarig, waar moet ik rekening mee houden?

  Er zijn een aantal dingen die heel belangrijk zijn om over na te denken in de overgang van minder- naar meerderjarigheid. Een jongere van 18 jaar is volwassen voor de wet en dit brengt een aantal rechten en plichten met zich mee, denk bijvoorbeeld aan stemrecht. Daarnaast zijn er budgetten en tegemoetkomingen voor meerderjarige personen met een verstandelijke handicap die op tijd aangevraagd moeten worden.
 9. FAQ - 2/02/2023

  Waar vind ik een adempauze?

  Wanneer je als ouder/mantelzorger even op de pauzeknop wilt duwen, gaat dat niet zo makkelijk. De zorg voor je kind met een handicap gaat evengoed onverminderd door.

Deel dit bericht:

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.