Nieuws

 1. Informatie - 25/11/2022

  Kreeg je een brief van het VAPH voor een half budget?

  Je kan beroep aantekenen. STAN kan je hierbij helpen.
 2. Nieuws - 24/11/2022

  Zorgbudget voor mensen met een handicap verandert in ondersteuningstoeslag

  Het zorgbudget voor mensen met een handicap (vroegere BOB) verdwijnt uit de Vlaamse Sociale Bescherming en wordt  toegevoegd aan het Groeipakket. Lees verder voor meer uitleg.
 3. FAQ - 24/11/2022

  Welke ondersteuning voor brussen is er?

  Broers en/of zussen van een persoon met een handicap worden ook wel brussen genoemd. Zij ervaren vaak al vroeg in hun leven wat het betekent om de zorg te dragen voor een ander persoon.
 4. Informatie - 21/11/2022

  Arbeidsrechtbank Kortrijk vernietigt vermindering van budget

  Dit vonnis bevestigt nogmaals dat een vermindering van het budget door het VAPH in strijd is met het Europees Verdrag van de Rechten van De Mens.
 5. Algemeen - 18/11/2022

  Haal een glazen 'ijspeertje' in huis (en steun STAN)!

  In de kerstboom, in de kerstkrans, onder een stolp als tafeldecoratie of als cadeau... onze artisanale, glazen beertjes brengen warmte en vrolijkheid in huis.
 6. FAQ - 17/11/2022

  Ik heb mijn persoonsvolgend budget dit jaar niet opgebruikt, krijg ik nu volgend jaar minder budget?

  Stel dat je niet het volledige persoonsvolgend budget gebruikt in een jaar, heeft dit dan gevolgen, krijg je dan bijvoorbeeld het volgende jaar minder budget toegewezen?
 7. FAQ - 10/11/2022

  Waar vind ik vrijwilligers?

  Vaak weet je als ouder niet waar je de tijd vandaan moet halen om alles te doen wat er moet gebeuren, laat staan wat je zou willen doen. Het vinden van de juiste balans is niet makkelijk. Je kunt er dan voor kiezen om vrijwilligers in te schakelen om klusjes voor je te doen, zodat je zelf wat ademruimte krijgt.
 8. FAQ - 3/11/2022

  Wat is het zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden?

  Via de zorgkas van je ziekenfonds kun je in aanmerking komen voor het zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden, de vroegere Vlaamse zorgverzekering.
 9. Algemeen - 31/10/2022

  STAN knutselt: maak je eigen spookpompoen voor Halloween

  Deze leuke spookpompoenen (in onze STAN-kleuren), zorgen voor extra sfeer op Halloween! Max Milan toont hoe je tewerk gaat. 

Deel dit bericht:

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.