1. 11/09/2020

  Waarom moet er eerst in een bus geplast worden?

  Dries Fonteyn ziet dat het vervoer van leerlingen naar het BuO erbarmelijk is georganiseerd en schrijft een brief aan de minister van mobiliteit Lydia Peeters: 'Neemt u uw verantwoordelijkheid als minister niet te licht op?'
 2. 9/09/2020

  Opinie: Handicap in tijden van corona

  Dries Fonteyn, Algemeen coördinator van STAN, verzamelde enkele schrijnende getuigenissen en vraagt zich af waar het constructief en open overleg tussen ouders en voorziening is gebleven.
 3. 4/09/2020

  Opinie: En toen moesten we wachten

  In deze coronatijden ervaren veel mensen nu wat mensen met een handicap en hun netwerk al jaren moeten ervaren: wachten. Maar het zijn niet alleen de lange wachtlijsten die Johan Van Holderbeke van STAN Gent-Eeklo, zorgen baart: ‘Nu aan de bestaande budgethouders en/of ondersteuningsverleners extra budgetten worden toegekend tot 17 %, zal er dan nog geld overblijven voor de nieuwe aanvragen van mensen die nog niets hebben ontvangen?’  Hij schreef er een opiniestuk over voor De Standaard (4 september 2020).  
 4. 23/07/2020

  KIJKTIP: Down the Sea

  Onze peter Kevin fietst samen met Dieter Coppens naar zee.
 5. 2/07/2020

  STAN wint derde prijs van het BENEFIETkot

  Vorige maand organiseerde Trooper de actie het BENEFIETkot. Aan deze online fondsenwerving deden 34 verschillende verenigingen mee. Ook STAN nam deel met de fotoquiz ‘Rara welk huisdier zit in onze bubbel?’. Daarvoor poseerden 15 enthousiaste STAN-leden uit heel Vlaanderen met hun lievelingsdier.
 6. 29/06/2020

  STAN neemt gebrekkige communicatie van de overheid gedurende de coronacrisis op de korrel

  Dries Fonteyn, Coördinator van Trefpunt STAN neemt de gebrekkige communicatie van de overheid gedurende de coronacrisis op de korrel. Ouders en mantelzorgers van personen met een handicap werden en worden teveel aan hun lot overgelaten. Een overzicht.
 7. 26/06/2020

  Deel en inspireer

  Wij herkennen ons helemaal in de situatie en de bedenkingen van Christine Heymans zoals ze die beschrijft in haar open brief aan minister Beke.
 8. 15/06/2020

  BENEFIETkot: Oplossing fotoquiz

  Vorige week konden jullie via het BENEFIETkot van Trooper deelnemen aan onze fotoquiz ‘Rara welk huisdier zit in onze bubbel?’. Je moest raden welk dier bij welke persoon hoorde. 
 9. 3/06/2020

  COVID19-premie voor iedereen die er nood aan heeft

  Minister Beke maakte eind april bekend dat mensen met een handicap een extra vergoeding kunnen krijgen van minimum 1200 € tot maximum 9000 € (8,5% bovenop het PAB of PVB jaarbudget). Er zijn zo’n 5000 budgethouders die recht hebben op deze COVID-19 steunmaatregel, maar toch kwamen tot nu toe slechts 161 aanvragen binnen bij het VAPH.  

Ontvang Stan in jouw mailbox

Wil je graag op de hoogte blijven van onze evenementen, infoavonden en nieuwtjes rond Stan? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.