Nieuws

 1. Algemeen - 29/09/2022

  Dromen van... Stan TV

  Meer mensen met een beperking in beeld brengen en hun talenten tonen voor en achter de schermen. Dat is het opzet van Stan TV, het YouTube-kanaal van STAN Trefpunt Verstandelijke Handicap. Met dit (nog te realiseren) project neemt onze vzw deel aan de TrooperDroom.
 2. FAQ - 29/09/2022

  Wat is rechtstreeks toegankelijke hulp?

  Heb je af en toe behoefte aan wat extra hulp? Je wilt bijvoorbeeld dat iemand om de veertien dagen een uurtje langs komt om je administratie op orde te houden? Dan kun je Rechtstreeks Toegankelijke Hulp (RTH) inschakelen.
 3. 27/09/2022

  Vrijwilliger in de kijker: Alex Ballieu

  STAN steunt op een stevige basis enthousiaste vrijwilligers. Alex Ballieu van STAN Waasland is een van hen. Het voormalig kaderlid bij de NMBS is al meer dan 40 jaar actief in diverse organisaties die de belangen van mensen met een verstandelijke beperking verdedigen.
 4. GiPSo - 26/09/2022

  'Wijzersterk' dagproject voor bijzondere jongeren

  Hoe geef je je schoolverlater een zinvolle dagbesteding? Het is een vraag die menig ouder van een kind met een beperking bezighoudt. De idee voor Wijzersterk kiemde aan de schoolpoort en bij de G-sport. 5 jaar later is de droom om leuke en leerrijke activiteiten op maat van een tiental bijzondere jongeren (en 1 Gerda) aan te bieden een feit.
 5. FAQ - 22/09/2022

  Wie kan bewindvoerder zijn als ik het zelf niet meer kan?

  Als ouder kun je bewindvoerder zijn van je kind met een handicap. Wat als je dit niet meer kunt?
 6. FAQ - 15/09/2022

  Waarom ken ik best de rechtenverkenner?

  Op de website van de rechtenverkenner vind je een overzicht van jouw sociale rechten.
 7. Algemeen - 15/09/2022

  Samen streven naar asbestvrije voorzieningen

  In heel wat gebouwen in Vlaanderen die vóór 2001 gebouwd zijn, komt asbest voor. Ook in onze zorgvoorzieningen. De OVAM zet de schouders onder de versnelde afbouw van asbest in de zorg. STAN en 8 andere koepelorganisaties uit de zorg,ondersteunen zorgvoorzieningen om hun gebouwen asbestveilig te maken en stelden een protocol 'asbestveilige zorg' op.
 8. FAQ - 8/09/2022

  Hoe vraag je een inkomensvervangende en/of integratietegemoetkoming aan?

  Het is niet altijd mogelijk om te gaan werken als je een handicap hebt. Of je werkt wel, maar verdient weinig omdat je niet voltijds kunt werken. Om toch je woon- en leefkosten te kunnen betalen, kun je dan recht hebben op een inkomensvervangende tegemoetkoming (IVT) en/of integratietegemoetkoming (IT). Deze worden toegekend door de Directie-generaal Personen met een handicap (DG Handicap).
 9. Algemeen - 2/09/2022

  Laat je stem horen!

  Met Trefpunt STAN ijveren we voor een beter leven voor mensen met een beperking. Wil je mee je stem laten horen in de Werkgroep Onderwijs van NOOZO? Bekijk de oproep van onze coördinator Veronique.

Deel dit bericht:

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.