Ontmoet STAN Brussel op het Ontmoetingsfestival

Persoonlijke autonomie stimuleren en ondersteunen, dat is het doel van deze Ontmoetingsdag. Lees verder voor meer info.

Deel:

Wie, wat en wanneer?

Met het Ontmoetingsfestival stimuleren Brusano en BruZEL persoonlijke autonomie voor kwetsbare Brusselaars en hun omgeving. Iedereen die steun nodig heeft of zelf voor iemand zorgt, kan er ervaringen delen. Getuigenissen, discussietafels en ontspannende workshops brengen elke schakel in de zorg dichter bij elkaar.

Spring binnen en neem vrijblijvend deel aan de activiteiten.

Het tweetalige ontmoetingsfestival wordt georganiseerd door BruZEL en Brusano richt zich tot burgers, zorgverleners en beleidsmakers. Het thema is: ‘Zelf keuzes maken: jouw gezondheid en jouw welzijn’. 

Doel van deze ontmoetingsdag is persoonlijke autonomie stimuleren en ondersteunen. 

Tijdens dit event krijgen personen met een zorg- en ondersteuningsnood, hun mantelzorgers en vrijwilligers een forum om hun ervaringen te delen. 

Tijdens het festival komen vijf thema's aan bod: lichaam en geest, budget, wonen, veilig in de stad en extra steun. Daarrond worden workshops georganiseerd. Het doel is laagdrempelige informatie te delen op een interactieve manier en verbinding tot stand te brengen.

Het programma is vrij toegankelijk: iedereen kan binnen en buiten lopen tussen 10u en 16u.  

Daarnaast zijn er infostands daar kan je STAN, Trefpunt Verstandelijke Handicap treffen. Onze medewerker Lies van Urk (kenniscentrum) heet je van harte harte welkom.

Meer info en het volledige programma vind je hier. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.