STAN webinar: Ik heb hulp nodig, maar wie, wat, waar?

Je bent ouder van een jong kindje dat extra zorg en aandacht nodig heeft als gevolg van een beperking. Je hebt hierbij eigenlijk wel behoefte aan extra hulp en ondersteuning, maar weet niet goed waar te beginnen en waar die te vinden.

Deel:

Bij welke organisaties kun je terecht voor ondersteuning? Wat bieden zij aan? Hoe vaak kun je ondersteuning krijgen?

In dit webinar geeft Els Van den Driessche, trajectconsulent bij thuisbegeleidingsdienst Resonans, uitleg over de verschillende mogelijkheden om ondersteuning aan te vragen en te krijgen. Het gaat daarbij om: 

  • rechtstreeks toegankelijke hulp,
  • ondersteuning door een multi-functioneel centrum
  • het persoonlijke-assistentie budget

Dit webinar concentreert zich op wat de verschillen zijn tussen de drie, waar je moet zijn voor de aanvraag en wat je daarvoor moet doen.

Voor een meer uitgebreide uitleg over het opstarten en gebruiken van een persoonlijke-assistentie budget verwijzen we graag door naar de webinars van bijstandsorganisatie Zoom.

Praktisch:

Datum: maandag 17 oktober 2022

Tijdstip: 19:30-21:30

Locatie: het webinar kun je gewoon thuis volgen via computer, laptop of smartphone. Het wordt uitgezonden via Zoom digitaal platform.

Het webinar is gratis, maar inschrijven is wel noodzakelijk om de link doorgestuurd te krijgen.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.