STAN/GiPSo webinar: Zorgen voor later – erfenis en handicap

Hoe regel je alles zo dat je kind goed verzorgd achterblijft als je er zelf niet meer bent? STAN en GiPSo nemen je mee in de wereld van het erfrecht.

Deel:

Veel ouders van kinderen met een verstandelijke handicap vragen zich af hoe ze hun kind het best verzorgd kunnen achterlaten als zij er zelf niet meer zullen zijn. Is het bijvoorbeeld noodzakelijk om een testament op te stellen? Waar moet je aan denken bij het opstellen van zo'n testament? Wie krijgt welk deel van een erfenis? Wat is de invloed van een erfenis op het inkomen van je kind? Welke rol speelt een eventuele bewindvoerder?

Gezien de aanpassing van het Belgische erfrecht (in 2018) is het belangrijk om te weten hoe de erfwet in elkaar steekt. Notarieel jurist Julie Van der Veken geeft je een duidelijke uitleg en beantwoordt vragen tijdens dit webinar.

Praktisch:

Datum: donderdag 27 oktober 2022

Tijdstip: 19:30-21:30

Locatie: online via Zoom digitaal platform

Het webinar is gratis, maar inschrijven is wel noodzakelijk om de link doorgestuurd te krijgen.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.