Brus bewust! Infoavond voor ouders en brussen in Hasselt

STAN, GiPsO, Magenta en Zojong komen naar je toe. We organiseren op donderdagavond in Hasselt een 'Brus-bewust-avond' of een inspiratiemoment voor ouders van brussen (dat zijn broers en zussen van personen met een handicap). Interesse? Lees dan verder.

Brus bewust en maak de klik

Broers en zussen van personen met een beperking (brussen) hebben vaak hun eigen vragen en bekommernissen. Voor ouders niet altijd even duidelijk of zichtbaar. STAN en GiPSo haken daarom mee de kar aan bij Magenta en Zojong en om inspiratiemomenten voor ouders van brussen te organiseren.

We willen ouders inspireren, informeren en in hun kracht zetten. In elke provincie is er een Brus Bewust event met een infomarkt, gevolgd door lezing met getuigenissen van brussen, gesprekstafels en afronding met een drankje en frietjes.

Bijzonder: ouders kunnen anderen (brussen vanaf 14 jaar, grootouders, 1 professional, een andere vertrouwenspersoon,...) uitnodigen voor deze avond.

Plaats en locatie:

  • Hasselt – UCLL: 24 november
  • Ook nog in Brussel – Odisee: 9 november (voormiddag, tbc)

Brussendag Kortrijk


De avond start met een bezoekje aan de infomarkt (vanaf 18u30) waar diverse organisaties, waaronder STAN, een standje hebben.
Om 19u30 begint dan de inspirerende lezing met de 'Brussenklik' voor ouders en Brussen aan het woord met mooie en warme getuigenissen voor ouders. Nadien uitwisseling van ideeën en ervaringen  en eindigen met frietjes en drank.

Meer info over inschrijving.

QR-code Brus/Magenta

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.