GiPSO - Zelf een coöperatie oprichten voor het vastgoed, waarom begin je eraan?

Veel kleinschalige woon- en dagbestedingsinitiatieven  richten naast een vzw ook een coöperatieve vennootschap om het patrimonium in onder te brengen. Wat is een coöperatieve vennootschap? Waarom zou je dat doen, wat zijn de voor- en nadelen hiervan, wie betrek je er wel of niet bij en waar moet je zeker op letten.  

Deel:

Lieve Jacobs, adviseur coöperatief ondernemen bij Cera, mede-oprichter  en gewezen bestuurslid bij GiPSo, zal jullie hier tijdens deze online infosessie alles over vertellen.

Wat zeker aan bod komt:

  • Wat is een coöperatieve onderneming?
  • Welke erkenningen zijn er mogelijk? Zijn deze erkenningen aangewezen?
  • Waarom zou je vastgoed onderbrengen in een coöperatie?
  • Wie zijn je stakeholders? En wie zijn je shareholders?
  • Maakt een coöperatie het wonen goedkoper?
  • Wat zijn de ICA-principes? Kan je daar aan voldoen?

 Tips ter voorbereiding:

  1. bekijk al zeker deze webpagina https://www.cera.coop/nl/cooperaties/over-cera-en-cooperaties/wat-is-cooperatief-ondernemen
  2. verzamel in jullie groep specifieke vragen waar je mee zit en bezorg die uiterlijk op 1 maart via mail aan infocoop@cera.coop, deze kunnen dan (weliswaar in hun algemeenheid) worden behandeld tijdens het infomoment
  3. volg het infomoment met minstens 2 à 3 mensen van jullie groep.

Interesse? Schrijf je dan snel in!

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.