DisABILITY Film Festival Leuven

Van 3 tot 8 mei vindt in Leuven de elfde editie van het DisABILITY Filmfestival plaats. Op het programma staan tien films en documentaires met personen met een handicap in de hoofdrol. STAN is gastheer van één daarvan.

Deel:

Het hele programma - dat je hier kunt raadplegen - is erop gericht om de bezoekers te sensibiliseren rond hoe zij zelf omgaan met en denken over mensen met een handicap, en daarnaast wil de organisatie ook een brug slaan tussen mensen met en zonder handicap.

Trefpunt Stan is uitgenodigd om de film 'Don't Worry, He Won't Get Far On Foot' van de Amerikaanse regisseur Gus Van Sant in te leiden. Dit waargebeurde verhaal over cartoonist John Callahan die na een auto-ongeluk verlamd is geraakt en zijn leven terug op de rails probeert te krijgen, is op donderdag 6 mei te zien.

Omwille van corona is plan B, live-streaming, in de maak. Eventuele locaties en tickets zullen beschikbaar zijn vanaf 15 maart. De toegang tot het festival is gratis, maar reservatie is verplicht.

Programma van DisABILITY Film Festival Leuven

Op donderdag 06 mei:
19:00 - 21:00 Don´t worry, he won´t get far on foot

Ontvang STAN in jouw mailbox

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.