DisABILITY Film Festival Leuven

Van 3 tot 8 mei vindt in Leuven de elfde editie van het DisABILITY Filmfestival plaats. Op het programma staan elf films en documentaires met personen met een handicap in de hoofdrol. STAN is gastheer van één daarvan.

Deel:

Het hele programma - dat je hier kunt raadplegen - is erop gericht om de bezoekers te sensibiliseren rond hoe zij zelf omgaan met en denken over mensen met een handicap, en daarnaast wil de organisatie ook een brug slaan tussen mensen met en zonder handicap.

Trefpunt Stan is uitgenodigd om de film 'Don't Worry, He Won't Get Far On Foot' van de Amerikaanse regisseur Gus Van Sant in te leiden. Dit waargebeurde verhaal over cartoonist John Callahan die na een auto-ongeluk verlamd is geraakt en zijn leven terug op de rails probeert te krijgen, is op donderdag 6 mei te zien.

Ben je er graag bij, zorg dan dat je zeker op tijd jouw tickets reserveert. De toegang tot het festival is gratis, maar reservatie is verplicht. Omwille van de Coronacrisis worden de films dit jaar live gestreamd. De fysieke bijeenkomsten die op de planning stonden, de lezing van Karolien Debecker en de workshop van Pasform, moesten helaas worden geannuleerd. Vandaar dat er nu enkel livestream tickets beschikbaar zijn.

Na inschrijving ontvang je een registratiebewijs. De dag voor de vertoning krijg je een e-mail met daarin de link waarop je moet klikken om de live-stream van bij jou thuis bij te wonen.

Schrijf je in en zie uit naar een bioscoopbeleving vanuit je eigen zetel.

Programma van DisABILITY Film Festival Leuven

Op donderdag 06 mei:
19:00 - 21:00 Don´t worry, he won´t get far on foot

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.