Schrijf je nu in voor het feest van STAN Tienen op 17 oktober

STAN Tienen blaast maar liefst 61,5 kaarsje uit en dat wordt gevierd! Iedereen van harte welkom op zondag 17 oktober vanaf 14 u. Lees verder voor meer info.

© Met dank aan fotograaf Chris Leunen. Deze mooie heren Kevin - peter van STAN - en Yens werden gekleed door De Gouden Schaar in Tienen.

Wat voorafging:

In 1955 kregen de heer en mevrouw Raymond Lauwyck een tweede zoontje, Pierre. Het was een kindje met het syndroom van Down. Voor deze kinderen bestond er toen weinig of geen ondersteuning.

In Brussel was er een dokter, mevrouw Portray, die daar iets wou aan doen. Ze richtte een vereniging op onder de naam 'Association Nationale pour l’Aide des Enfants Retardés' wat in 1966 de Nationale Vereniging voor Hulp aan Verstandelijk Gehandicapten werd.

In 1960 werd in Tienen een eerste vergadering gehouden. Raymond speelde een baanbrekende rol in het vernieuwde denken in de Tiense gehandicaptenzorg. Vanuit deze vereniging richtte hij een aantal vzw’s op die personen met een handicap ondersteunen in elke fase van hun leven.

Dan spreken we over: Huis in de Stad, Begeleid Wonen Tienen, Resonans, Pasform-Tievo, Amuze, MOVE!, Maatwerkbedrijven Blankedale en Delta, BLO De Sterretjes, BuSO, Toegankelijk Tienen & tRede. 

Feestje!

Het 60-jarig bestaan wilden we vieren in mei 2020. Maar toen kwam corona! We stelden het feestje uit tot begin 2021, maar Corona bleef ons parten spelen. Nu zijn we ervan overtuigd dat 17 oktober 2021 eindelijk een feestdag wordt voor STAN Tienen! We hebben de Hangaar 44 in Glabbeek gereserveerd.

Onze peter, Kevin Van den Bosch, kan er alvast bij zijn!

Wil je meer info? Bel dan naar Leona Cloots op het nummer 016/77 84 71 of stuur een mailtje naar tienen@trefpuntstan.be

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.