STAN webinar: De overstap maken naar een volwassen leven, hoe doe je dat?

Ontdek de DOP-manier (Dienst Ondersteunings Plan) in dit gratis webinar.

Jongvolwassenen tussen de 16 en 21 jaar zitten in een overgangsfase, dat geldt evenzo voor jongeren met een verstandelijke beperking. Ze ronden (bijna) hun opleiding af en gaan de drempel over naar de volwassenheid. Ze krijgen te maken met veel keuzes; wat ga ik na school doen? Hoe gaat mijn daginvulling eruit zien? Waar ga ik wonen? Wie kan er helpen bij papieren en geldbeheer? Enzovoort….

Een Dienst Ondersteunings Plan (DOP) helpt je stil te staan op deze drempel. In dit webinar leggen Sofie en Marjan (medewerkers DOP West-Vlaanderen) uit hoe ze dit doen. Ze vertellen hoe ze samen met de persoon over wie het gaat, en zijn netwerk tot een plan voor de toekomst komen.

Ze geven daarbij veel voorbeelden en er is ruimte om vragen te stellen.

Ben je zelf een jongvolwassene die graag wil nadenken over de toekomst na school? Ben je de ouder van een jongere? Ben je op een andere manier begaan met deze doelgroep? Neem dan zeker deel aan dit webinar om kennis te maken met deze manier van werken en hierdoor inspiratie op te doen of zelf je vraag te stellen aan een DOP.

Praktisch:

Datum - 18 november 2021

Tijdstip - 19:30-21:30

Locatie - online via Zoom digitaal platform

Het webinar is gratis, maar inschrijven is wel noodzakelijk om de link doorgestuurd te krijgen.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.