Een bijzonder boek over een bijzondere zoon

Paule Cottigny van STAN Westhoek, schreef haar wedervaren als moeder van een gehandicapte zoon neer in het boek 'We hadden je voor vreugde gemaakt'. Bestel je exemplaar hier.Deel:

Paule Cottigny, al meer dan 50 jaar drijvende kracht van STAN Westhoek, schreef ‘We hadden je voor vreugde gemaakt…’, een bijzonder openhartig boek over het leven met een bijzondere zoon en de leegte na zijn overlijden.

Over het boek

Een bejaarde vrouw blikt terug op haar leven en beslist de teksten te publiceren die ze geschreven heeft als therapie om de handicap van haar jongste zoon te verwerken. De jongen leed aan een zeldzame en moeilijk te behandelen vorm van epilepsie die zijn geestelijke ontwikkeling afremde. Ze laat haar emoties de vrije loop op een gammel typmachientje. Ze creëert een fictieve vrouw om wat afstand te nemen en laat die vrouw haar emoties verwoorden. Als ze er een beetje bovenop is, verdwijnen de velletjes in een bruine omslag ergens in een lade. Maar het leven blijft moeilijk. Ze moet aanvaarden dat ze het niet meer aan kan en het kind toevertrouwen aan een instelling. Ook daar loopt het niet over rozen. Weer neemt ze haar toevlucht tot schrijven om het hoofd boven water te houden, op een computer nu. Uiteindelijk moet ze afscheid nemen van haar zoon. Maar het leven gaat verder…

Hoe het boek bestellen?

• Bestel je boek via mail cottigny.paule@telenet.be of bel 058/289793. Stort vervolgens € 20 (dat is € 16 voor het boek en € 4 euro portkosten) op de volgende rekening

BE 24 9734 0931 1338 Butseraen-Cottigny

Vergeet vooral niet je naam en adres te vermelden bij de overschrijving.

• Je kan het boek ook gewoon bestellen of kopen bij Standaard Boekhandel en op Bol.com voor € 16.

De opbrengst van de verkoop gaat naar STAN Trefpunt Verstandelijke Handicap vzw en naar UNIEK/ONS ERF, de instelling voor zwaar mentaal gehandicapte personen waar Paule's zoon Bartel verbleef.

We hopen dat het boek vlot verkocht wordt en dat het veel lezers, vooral ouders van bijzondere kinderen, kan bereiken. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.