STAN webinar: Weg van thuis, maar toch een warm huis vinden

Veel jongvolwassenen met een handicap vragen zich aan het einde van hun schoolloopbaan af: wat nu?

Deel:

Waar ga ik kunnen wonen in de toekomst? Wat wil ik? Wat durf ik? Wat kan ik? Ook ouders stellen zich de vraag hoe de toekomst eruit zal zien. Wat als zij er bijvoorbeeld niet meer zijn, waar gaat hun kind dan wonen? De jongeren/volwassenen en hun ouders liggen er meer dan eens wakker van. 

Trefpunt STAN wil daarom deelnemers aan haar woonwebinars inspireren en ideeën aanreiken wat betreft de verschillende woonmogelijkheden die er zijn. Deze keer staat kleinschalig wonen in de kijker. GiPSo, deelwerking van STAN, legt uit hoe je zelf het stuur in handen kunt nemen en een woonproject kunt starten. Vervolgens stellen Villa Vip, Toontjeshuizen en Thomashuizen zich voor en laten zien hoe het er aan toe gaat in hun woonvorm. Waar bevinden de huizen zich? Wie kunnen er wonen? Hoe ziet het financiële plaatje eruit? Op deze en meer vragen krijg je antwoord. Daarnaast is er ruim de gelegenheid om vragen te stellen.

Praktisch:

Datum: 14 oktober 2021

Tijdstip: 19:30-21:30

Locatie: online via Zoom digitaal platform

Het webinar is gratis, maar inschrijven is wel noodzakelijk om de link doorgestuurd te krijgen.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.