Digitaal dossier bewindvoering

STAN slaat de handen ineen met Similes, Gezin en Handicap en FOVIG en organiseert een vorming over het nieuwe Centrale Register van Bescherming van de Personen.

Deel:

Op 1 juni lanceerde de overheid het Centraal Register van Bescherming van de Personen (CRBP). Dit is een digitaal platform waarop je alles rond bewindvoering kunt regelen, zoals het indienen van een verzoekschrift. Op www.rechterlijkebescherming.be vind je enkele instructiefilmpjes om je vertrouwd te maken met het digitale register. Je kunt ook gebruik maken van een kiosk-pc bij de griffie van de vredegerechten als je zelf geen computer hebt of wel wat hulp kunt gebruiken.
​​​​​​​
Voor familiale bewindvoerders is het niet verplicht, maar het is mogelijk dat ook zij zich op termijn tot het CRBP zullen moeten wenden. Om familiale bewindvoerders te informeren, ondersteunen en goed op weg te zetten, organiseren de genoemde organisaties dit webinar. Het wordt vanuit praktisch oogpunt benaderd. Het hoofddoel is om mensen wegwijs te maken en te leren werken in het Centraal Register. Er zullen ook enkele tips gedeeld worden voor een vlot gebruik ervan.

Prijs om deel te nemen is 5 euro. Inschrijven doe je via deze link. Er wordt voldoende tijd voorzien voor vraagstelling in aanwezigheid van een expert in de materie.
Het webinar begint om 13:30 en zal ongeveer anderhalf uur duren.
 
 
Dit webinar is een samenwerking tussen Similes (familievereniging geestelijke gezondheid), Gezin en Handicap (organisatie voor gezinnen die met een handicap te maken krijgen), FOVIG vzw (Federatie Collectief Overleg Personen met een Handicap) en STAN (trefpunt verstandelijke handicap).

Prijzen

€ 5,- ongeacht of je lid bent of niet

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.