STAN webinar: Wonen - samen sta je sterk

Hoe wil jij later wonen? Met welke mensen zou je graag samenwonen? Als (ouder van een) persoon met een handicap kun je je allerlei vragen stellen over de toekomst. Trefpunt STAN wil deelnemers aan haar woonwebinars inspireren en ideeën aanreiken wat betreft de verschillende woonmogelijkheden die er zijn.

Deel:

Wist je bijvoorbeeld dat er woonprojecten bestaan waar verschillende partijen samenwerken om betaalbare en duurzame woningen te bouwen, dichtbij familie en vrienden? Vandaar dat STAN in dit webinar het eigen initiatief in samenwerking met andere personen en/of organisaties en investeerders in de kijker zet. Drie verschillende organisaties leggen hun werking uit en wat ze kunnen betekenen voor jouw woondroom.

GiPSo, deelwerking van STAN, begeleidt mensen die een eigen project willen opstarten. Hierbij staat de eigen regie voorop, zelf het stuur in handen nemen en samen met bondgenoten een betaalbaar en inclusief woon- of dagbestedingsproject starten.

Inclusie Invest bouwt aangepaste, betaalbare woonvormen voor mensen met een beperking, dicht bij hun bestaande sociale netwerk. Dit is mogelijk, omdat ouders en andere privépersonen de handen ineen slaan met de zorgsector.

Oak Tree Projects verhuurt betaalbare studio's in cohousing projecten in heel Vlaanderen voor iedereen die wat extra zorg en ondersteuning nodig heeft. De studio’s worden gebouwd in overleg met de huurder. Resultaat: een eigen woning op maat in een warme buurt.

Praktisch:

Datum: donderdag 21 april 2022

Tijdstip: 19:30-21:30

Locatie: het webinar kun je gewoon thuis volgen via computer, laptop of smartphone. Het wordt uitgezonden via Zoom digitaal platform.

Het webinar is gratis, maar inschrijven is wel noodzakelijk om de link doorgestuurd te krijgen.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.