NieuwsInformatie - 26 maart 2024 om 15:26 - door Sofie Leconte - 0 reacties

Uitvoering arrest Raad van State

De Raad van State oordeelde dat het VAPH de herziening (van de indeling van 12 budgetcategorieën PVB naar 24 budgetcategorieën) moest terugdraaien. Intussen is het duidelijk hoe het VAPH dit gaat uitvoeren. Deze uitspraak heeft voor veel budgethouders gevolgen.

Wat betekent dit voor jou?

Verzending brieven aan betrokken budgethouders

De kans bestaat dat jouw budget ten onrechte verlaagd is. Het VAPH heeft de bedragen berekend die ten onrechte verlaagd werden. Mogelijk ontving je reeds de brief om je daarover in te lichten, anders ontvang je in de loop van de komende dagen (per brief) meer informatie over jouw dossier als er een impact is.

Afhankelijk van jouw specifieke situatie ontvang je een brief met details over de aanpassing van jouw budget, de storting van een bijbetaling en eventueel het opvragen van jouw rekeningnummer.

Ook op de website van het VAPH kan je hierover meer informatie terugvinden.

Hulp bijstandsorganisaties

Het betreft complexe materie, aarzel daarom zeker niet de hulp in te schakelen van een bijstandsorganisatie, zoals Zoom vzw. Zij kunnen samen met jou de brieven van het VAPH doornemen en jou de nodige toelichting geven. Je kan Zoom vzw bereiken via hun infolijn op 0468 406 606 of via mail naar info@zoomvzw.be. Ze nemen graag de tijd om jouw dossier te bekijken, vragen te beantwoorden en je te begeleiden in dit proces.

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd