Nieuws - 29 april 2024 om 12:36 - door Nica Broucke - 0 reacties

Oproep aan de Vlaamse parlementsleden: 'Waarom lossen jullie de wachtlijst voor personen met een handicap niet op?'

Morgen, dinsdag 30 april woont de actiegroep Recht op Ondersteuning de plenaire zitting van het Vlaams Parlement bij. Sluit je aan bij hun actie.

De actiegroep Recht op Ondersteuning volgt op dinsdag 30 april de plenaire zitting van het Vlaams parlement. Van 14u30 tot 15u30 zullen personen met een handicap zichtbaar voor alle parlementsleden aanwezig zijn in de tribunes.
Karen Thoonen van ROO: “We willen wel eens zien hoe het Vlaams parlement werkt. En we hebben vooral als vraag: waarom lossen jullie de wachtlijsten voor mensen met een handicap niet op? Voor mij is dit van levensbelang. Ik sta al 14 jaar op de wachtlijst voor een persoonsvolgend budget. Mijn leven staat echt stil. Als ik een budget zou hebben zou ik zelfstandiger in het leven kunnen staan en minder afhankelijk zijn van familie en vrienden.”
Dit is de zesde van een reeks acties van de Actiegroep Recht op Ondersteuning. De actievoerders vragen een echt recht op ondersteuning: na een erkenning door de overheid dat je een budget voor ondersteuning nodig hebt, moet je het ook meteen van diezelfde overheid krijgen. En niet jaren lang op een wachtlijst terecht komen.
Voordat ze naar het parlement trekken, komen de actievoerders vanaf 12u30 samen voor een ‘we pikken het niet meer picknick’ aan het Vrijheidsplein.

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd