29 januari 2024 om 11:20 - 0 reacties

Actie 6 februari: een wachtrij voor een gesloten loket - bekijk hier het filmpje

Op dinsdag 6 februari gaan mensen met een handicap in een wachtrij staan bij de kantoren van het VAPH in Gent. Echter: een wachtrij voor een gesloten loket. Want zo voelt het voor de 20.000 mensen die op de wachtlijst staan voor ondersteuning bij het VAPH.

Update! Bekijk hier het filmpje.

Dit is de vierde van een reeks acties van de Actiegroep Recht op Ondersteuning. De actievoerders vragen een echt recht op ondersteuning: na een erkenning door de overheid dat je een budget voor ondersteuning nodig hebt, moet je het ook meteen van diezelfde overheid krijgen.

In de begroting voor 2024 van de Vlaamse regering zijn geen middelen voorzien om de mensen op de wachtlijst hun budget te geven waar ze al jaren op wachten. Er is dus geen enkel perspectief, want geen uitbreidingsbeleid. Dus het loket is gesloten.

De Actiegroep Recht op Ondersteuning voert actie met de slogans:

 • 20.000 mensen met een handicap wachten op een budget voor ondersteuning
 • Wij hebben NU recht op ondersteuning
 • VAPH gesloten loket geen budget
 • Oproep tot de actie

We roepen personen met een handicap op de wachtlijst en medestanders op om op dinsdagnamiddag 6 februari naar het station van Gent St. Pieters te komen. Van daar stappen we dan naar de kantoren van het VAPH (Virginie Lovelinggebouw).

Practisch:

 • Wanneer: dinsdag 6 februari 15u en 17u.
 • Waar: Station Gent St. Pieters en kantoren VAPH (Virginie Lovelinggebouw).
 • Meer info: Youri Devlaminck via devyou@hotmail.com

Volg ook de facebookpagina: https://www.facebook.com/rechtopondersteuning

De organisaties STAN en GRIP ondersteunen de actievoerders om hun stem te laten horen en op te komen voor het recht op ondersteuning.

Geef iedereen op de wachtlijst een budget!

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

Lees ook

 1. 21 november 2022

  Arbeidsrechtbank Kortrijk vernietigt vermindering van budget

  Informatie Antwerpen Brugge-Oostende Gent-Eeklo Limburg Klein-Brabant Midden-Brabant-Leuven Zuid-Oost-Vlaanderen Pajottenland Tienen Waasland Westhoek Zuid-West-Vlaanderen Noord-West-Brabant Rechtstreeks Toegankelijke Hulp Persoonsvolgend Budget (PVB) Persoonlijke-assistentie Budget (PAB) Integratietegemoetkoming (IT) Inkomensvervangende Tegemoetkoming (IVT) Wachtlijsten
 2. 23 maart 2021

  Beke zet extra middelen in voor wegwerken wachtlijsten

  Nieuws Wachtlijsten
 3. 21 november 2023

  Doodskisten op het Martelaarsplein tegen de wachtlijsten

  Nieuws Wachtlijsten

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.