« Terug

Maand van de inclusie: Inclusief onderwijs voor iedereen? Lees hier de verschillende stemmen in het debat.

18/10/2022 11:07

Het debat rond inclusie is weer losgebarsten sinds de open brief van William Boeva over ‘Down the Road en de Pano-reportage over ‘Het inclusieve onderwijs’. STAN volgt dit debat op de voet en laat hier verschillende stemmen horen.

Het standpunt van NOOZO waarin Johan Decruynaere, voorzitter van STAN Zuid-West-Vlaanderen zetelt namens STAN Trefpunt Verstandelijke Handicap vzw. Deze adviesraad handicap formuleerde een aantal aanbevelingen voor minister van onderwijs Ben Weyts (NV-A) inzake het nieuwe Leersteundecreet.

De directie van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen publiceerde een Open Brief waarin werd opgeroepen om de polarisering een halt toe te roepen. De brief werd ondertekend door tientallen directeurs van evenveel scholen voor buitenwoon onderwijs. 

Lees ook de opiniestukken van Johan Van Holderbeke, voorzitter STAN Gent-Eeklo en leraar buitengewoon onderwijs, van Leo Van Bellgehem, gepensioneerd leraar en vader van Thijs, 38 jaar die het Syndroom van Down heeft. Beide opinies zijn een vurig pleidooi voor aangepast, bijzonder onderwijs.

In De Standaard, verscheen dan weer een opiniestuk van Stijn Kerkhofs, teamcoördinator van Ondersteuningsnetwerk West Brabant-Brussel. Kerkhofs stelt daarin onomwonden dat 'het buitengewoon onderwijs in strijd is met de mensenrechten.'

Deel dit bericht:

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.