Getuigenis - 3 juni 2021 om 11:34 - 0 reacties

Bestel nu dit bijzondere boek

'We hadden je voor vreugde gemaakt...'

Paule Cottigny schreef 'We hadden je voor vreugde gemaakt...', een bijzonder openhartig boek over het leven met een bijzondere zoon en de leegte na zijn overlijden.

Trefpunt STAN steunt op een resem prachtige, enthousiaste en getalenteerde vrijwilligers. Een van hen  Paule Cottigny, al meer dan 50 jaar drijvende kracht van STAN Westhoek. Zij schreef ‘We hadden je voor vreugde gemaakt…’, een bijzonder openhartig boek over het leven met een bijzondere zoon en de leegte na zijn overlijden.

Over het boek

Een bejaarde vrouw blikt terug op haar leven en beslist de teksten te publiceren die ze geschreven heeft als therapie om de handicap van haar jongste zoon te verwerken. De jongen leed aan een zeldzame en moeilijk te behandelen vorm van epilepsie die zijn geestelijke ontwikkeling afremde. Ze laat haar emoties de vrije loop op een gammel typmachientje. Ze creëert een fictieve vrouw om wat afstand te nemen en laat die vrouw haar emoties verwoorden. Als ze er een beetje bovenop is, verdwijnen de velletjes in een bruine omslag ergens in een lade. Maar het leven blijft moeilijk. Ze moet aanvaarden dat ze het niet meer aan kan en het kind toevertrouwen aan een instelling. Ook daar loopt het niet over rozen. Weer neemt ze haar toevlucht tot schrijven om het hoofd boven water te houden, op een computer nu. Uiteindelijk moet ze afscheid nemen van haar zoon. Maar het leven gaat verder…

Over de auteur


Paule Cottigny is moeder van 2 zonen, oma van 3 kleinzonen en overgrootouder van 1 achterkleinkind. Ze is actief als vrijwilliger-bestuurslid van STAN Westhoek. De moeilijke verwerking van het overlijden van haar verstandelijk gehandicapte zoon in 2006, ligt aan de basis van haar boek.

Hoe bestellen?


‘We hadden je voor vreugde gemaakt…’  werd uitgegeven door Uitgeverij U2pi en is vanaf 15 juni te koop bij Standaard Boekhandel en op Bol.com voor € 16.

Je kan je – gesigneerd – exemplaar ook rechtstreeks bestellen via cottigny.paule@telenet.be. Dan betaal je € 20 euro, inclusief portkosten.
De opbrengst van de verkoop gaat naar STAN Trefpunt Verstandelijke Handicap vzw en naar UNIEK/ONS ERF, een instelling voor zwaar mentaal gehandicapte personen.

Reacties

Plaats een reactie

Lees ook

 1. 22 april 2021

  STAN heeft jou nodig

  Getuigenis
 2. 22 maart 2021

  Mensen met Down hebben recht op volwaardig werk

  Getuigenis Down the Road
 3. 8 maart 2021

  Geen vaccin voor mensen in dagcentra

  Getuigenis

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.