FAQ - 18 augustus 2022 om 09:00 - 0 reacties

Wat is de European Disability Card?

Kortingen, recht op gereserveerde plaatsen, aangepaste rondleidingen in een museum of een vlottere toegang tot attracties in pretparken? Als deze dingen je aanspreken, maak dan gebruik van de European Disability Card.

Dit is een kaart waarmee je bepaalde voordelen kunt krijgen op het gebied van cultuur, sport en vrijetijdsbesteding. De kaart is alleen bestemd voor personen met een handicap en alleen deze personen zelf kunnen de kaart gebruiken. Je kunt de gratis kaart aanvragen via de online loketten van het VAPH of de FOD Sociale Zekerheid.

Vraag van tevoren na bij de cultuur-, sport- of vrijetijdsactiviteit of ze de kaart aanvaarden en welke voordelen ze aanbieden.

Let op: de European Disability Card is geen parkeerkaart en je kunt hem ook niet gebruiken om met de bus of trein te reizen.

Meer informatie over andere toekenningen en tegemoetkomingen. 

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

Lees ook

 1. 20 september 2023

  Ik wil een huis kopen voor mijn kind: wat zijn de (financiële) gevolgen?

  FAQ Alleen wonen Integratietegemoetkoming (IT) Inkomensvervangende Tegemoetkoming (IVT)
 2. 23 mei 2023

  BOB of Ondersteuningstoeslag - waar heb ik recht op?

  FAQ
 3. 9 maart 2023

  Wat is de ondersteuningstoeslag?

  FAQ

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.